Facebook Share Image

 

Vizsgálja felül lakásbiztosítását!

Fontos a személyre szabottság

A lakásbiztosítások évenkénti felülvizsgálata és az egyedi igényekre szabott lakásbiztosítás megléte napjainkban egyre fontosabb az építőipari árak elszabadulása és nehéz gazdasági helyzet miatt is.
Hiszen gondoljunk csak bele, mi lehetne nagyobb „luxus”, mint folyamatosan fizetni egy lakásbiztosítást, amely nem nyújt számunkra megfelelő védelmet és baj esetén nem téríti a kárunkat kellő mértékben.

A Magyar Biztosítók Szövetségének ajánlásával
Olvassa el a MABISZ hasznos útmutatóját az alulbiztosításról és hogyan maradhat továbbra is védve ellene.
Nézzünk egy példát arra, hogy mi történik alulbiztosítottság esetén:
https://mabisz.hu/alulbiztositottsag/

alulbiztositottsag pelda web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Részletek a videoban
https://youtu.be/kWwI2txJIJI/

Nem feltétlenül éri meg a legolcsóbbat választani
Az egyik legfontosabb az alulbiztosítottság elkerüléséhez, hogy valós értéken biztosítsa az ingatlanát és a bennük található vagyontárgyait is. Gondolja csak végig, hogy mennyibe kerülne az otthona helyreállítása, a biztosítási összeget ugyanis új értéken (újrabeszerzési ár, utánpótlási új érték) kell meghatározni. Hiába nyer ugyanis az alacsonyabb biztosítási összeggel a biztosítási díjon, ha beázás, betörés vagy leégés esetén a keletkezett károk értékénél jóval kevesebbet fizet majd a biztosító.

lakaskampany_csalad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiegészítők szerepe – fontos a személyre szabottság
Ugyanígy érdemes azt is átgondolni, hogy milyen kiegészítőkre van szükségünk az alapfedezeten kívül. Van napeleme háztetőn? Vett mostanában nagyértékű elektronikai eszközt? Nem szeretne bajlódni káreseményt követően a megfelelő szakemberek felkutatásával? Ezeket a kérdéseket érdemes feltenni, ugyanis sok mindenben segítségére lehet a lakásbiztosítás.

Ilyen például a lakásfelújítás, a bútorcsere, a napelem telepítés, egyszóval minden olyan változás, ami hatással van a biztosítási összegre. Szükség lehet a szerződés felülvizsgálatára akkor is, ha esetleg megváltozott az élethelyzetünk például home office-ban dolgozunk és a munkáltató eszközeit használjuk otthonunkban.

Ha változásokat nem jelenti be és káresemény történik, akkor a biztosító a kárenyhítés költségeit csak a biztosítási összeg és a vagyontárgy tényleges értékének arányában téríti meg. A biztosítási összeg módosítását szerződőként a biztosítóhoz intézett írásbeli nyilatkozattal bármikor kezdeményezheti.
A fentiek tükrében egyetérthetünk abban, hogy igenis fontos, hogy rendszeres időközönként akár évente is felülvizsgáljuk a lakásbiztosításunkat, hogy az megfeleljen az igényeinknek és tükrözze az aktuális állapotot.

 

 

Érdekli ajánlatunk?