Facebook Share Image

Kösse meg biztosítási szerződéseit papírmentesen!

Kösse meg biztosítási szerződéseit kényelmesen, biztonságosan és papírmentesen, akár otthonából is

  • Személyes találkozás nélkül, papírmentesen
  • Videós átvilágítással
  • Ügyfélkapus aláírással

Érdekli ajánlatunk?

Személyes találkozás nélkül, videós átvilágítással vagy Ügyfélkapus aláírással, papírmentesen is megköthetők biztosításaink

 

Ügyfeleink kényelme és biztonsága érdekében folyamatosan azon dolgozunk, hogy gyors és kényelmes online szerződéskötési, valamint ügyintézési lehetőségeket biztosítsunk. A most bevezetett legújabb szolgáltatásunkkal akár otthonról is kényelmesen, biztonságosan megkötheti biztosítási szerződéseit.

Szolgáltatásaink folyamatos fejlesztése által lehetőség nyílik arra, hogy tanácsadóink és partnereink már online is támogatni tudják Ügyfeleink pénzügyi elképzeléseit.

Az új elektronikus folyamatok révén nincs többé feltétlenül szükség a személyes találkozásra tanácsadójával ahhoz, hogy biztosítást köthessen. Már a tanácsadás is telefonon, videó-telefonon történhet, ha az ügyfél az aláírás módjának az elektronikus aláírást választja, e-mailben megküldjük számára a szerződéskötéshez szükséges nyilatkozatokat és egyéb dokumentumokat. Ezután következik a dokumentumok elektronikus aláírási folyamata.

A szerződés digitális aláírásának folyamata

 

Az egyes élet- és nem-életbiztosítási szerződéseink (lakás, baleset) elektronikus aláírása – a biztosítás típusától függően - az alábbi módokon történhet.

1. Digitális aláírás ügyfélkapun történő hitelesítéssel
Ez a szolgáltatás már a legtöbb élet-, és nem-életbiztosítási termékünk esetében elérhető, mind a magán-, mind jogi személyek esetében. Az aláírás folyamata gyors és biztonságos. Feltétele, hogy az Ügyfél rendelkezzen Ügyfélkapu (magyarorszag.hu) regisztrációval. Ebben az esetben ügyfeleink teljesen papírmentesen, az Ügyfélkapu által biztosított aláírásukkal tudnak szerződést kötni.

1. Valós idejű ügyfél-átvilágítással (hang- és videó alapú azonosítás)
A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény értelmében életbiztosítások esetében a biztosító köteles a szerződő személyt azonosítani és átvilágítani, ill. a szükséges nyilatkozatokat beszerezni tőle.

Ez esetben nincs szükség előzetes regisztrációra, csupán egy kamerás készülékre (asztali számítógép, laptop, tablet vagy okostelefon). Operátorunk felveszi a kapcsolatot az Ügyféllel és időpontot egyeztet vele. A szerződés aláírása - az előírásoknak megfelelő teljes körű, valós idejű ügyfél-azonosítással és -átvilágítással - teljesen elektronikusan történik. A folyamathoz csupán internetes kapcsolat és a személyes okmányok szükségesek, operátorunk a teljes folyamaton végigvezeti az Ügyfelet. A folyamat végén pedig elkészülnek a digitálisan hitelesített, ügyfél által aláírt dokumentumok. Ez a megoldás a befektetésekhez kötött, azaz a „unit-linked” típusú szerződéseinket érinti.

Ismerje meg az azonosítási folyamat lépéseit:

Részletes dokumentumok

 

Az egyes folyamat lépéseit tájékoztató anyagaink részletesen bemutatják, melyek az oldal alján lévő Dokumentumtárban találhatók.

Felhívjuk figyelmét, hogy jelen tájékoztató kizárólag figyelemfelhívást szolgál, a digitális aláírás igénybevételeinek részletes feltételeiről a tájékoztató anyagokból, vagy üzletkötőjétől kaphat részletes tájékoztatást.

   

Érdekli ajánlatunk?