Facebook Share Image

5 tipp a biztonságos fesztiválozáshoz

Tematikus hírek / Utazás

Nyáron egymást érik a különböző fesztiválok és koncertek Annak érdekében, hogy csakis örömteli élményekkel menjünk haza egy ilyen eseményről, érdemes előre felkészülni. Ehhez adunk néhány tippet.

1. A költségkeret meghatározása

A fesztiválozásnak csak egy kis hányadát teszi ki a napijegy vagy hetijegy költsége, márpedig a jegyárak is épp elég borsosak. Számolnunk kell emellett a szállásköltséggel, az étel- és italfogyasztással, valamint a helyben vásárolható szuvenírekkel, parti kiegészítőkkel. Ehhez mérten kell előre meghatározni egy napi vagy heti költségkeretet, amit nem árt esténként ellenőrizni.

2. Kötelező fesztiválkellékek

Amit mindenképpen vinnünk kell magunkkal: sátor (hacsak nem apartmant bérlünk), hálózsák, strapabíró cipő, eső esetén,gumicsizma, hiszen a poros, füves terület hamar sártengerré változhat. Kell még zseblámpa, naptej, szúnyogriasztó, esőkabát, váltóruha, kézfertőtlenítő. Ha aludni is szeretnénk, nem árt, ha viszünk magunkkal füldugót is.

3. Biztonság: jobb félni, mint megijedni!

A biztonságunk érdekében ne tartsunk magunknál nagy mennyiségű készpénzt, ahol lehet, inkább kártyával fizessünk. Se bankkártyát, se készpénzt ne tartsunk a sátorban. Lehetőleg nagyobb társasággal közlekedünk a fesztivál területén és ne veszítsük egymást szem elől hosszabb időre. Beszéljünk meg egy találkozási pontot, ahol egy-egy koncert után összejöhetünk. Ha sátorban alszunk, ahol nincs lehetőség mobiltelefont tölteni, vigyünk magunkkal tartalék akkumulátort. Már létezik napelemes külső akkumulátor is, ez is jó megoldás lehet egy fesztiválon. Bár a fesztiválozás az alkoholról is szól, ne igyunk mértéktelenül. Vigyázzunk az italunkra, ne hagyjuk őrizetlenül, nehogy valami beletegyenek egy óvatlan pillanatban. Ugyanezért idegentől semmiképp se fogadjunk el bontott, pohárba töltött italt.

4. Hangoskodás az utcán

Bár a buli jó dolog, vannak, akik ettől távol maradnának. Ezért a fesztiválra jövet-menet, valamint az apartmanban nem illik hangosan üvöltetni a zenét, jelezve, hogy mi most szórakozunk. Tomboljuk ki magunkat inkább a fesztivál területén, a lakók nyugalmát ne zavarjuk, mert akár a hatósággal is meggyűlhet a bajunk.

5. Ismerkedés

A bulizás során óhatatlanul is megismerkedünk új emberekkel, azonban ne zárjunk mindenkit azonnal a bizalmunkba. Egy idegennek semmiképp se áruljuk el a lakcímünket, vagy azt, hogy pontosan hol dolgozunk.

2016.07.13.

Legyen biztonságban külföldön is!

Program+ csomagunk ideális választás a külföldi fesztiválra, koncertre vagy mérkőzésre készülőknek!