Facebook Share Image

Együttműködik a VOSZ és a SIGNAL Biztosító

A VOSZ - SIGNAL Biztosító Zrt. közös közleménye

A VOSZ és a SIGNAL Biztosító vezetői szeptember elején együttműködési szerződést írtak alá, mely céljai között szerepel többek között az információs és tanácsadási szolgáltatások körének bővítése,valamint a pénzügyi kultúra fejlesztése.

A német SIGNAL IDUNA csoport és külföldi leányvállalatai, így a SIGNAL Biztosító is mindig kiemelt szerepet tulajdonított a vállalkozókkal, a kézműves-iparos-kereskedelmi testületekkel való együttműködésnek. Ilyen volt a 90-es évek elején az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) együttműködés, sőt annak tulajdonosi szerepvállalása a SIGNAL-ban.

A VOSZ ma Magyarországon a legnagyobb önkéntes tagságon alapuló vállalkozói és munkaadói testület. Erős érdekképviseleti és érdekérvényesítő képességével aktívan részt vállal a hazai üzleti környezet, a gazdaságpolitikai irányok alakításában a vállalkozók versenyképességének növelése érdekében. A VOSZ vezető szereplője a legmagasabb szintű hazai érdekegyeztetési fórumoknak és részt vesz a legfontosabb nemzetközi szervezetek munkájában is (EuroCommerce, BIAC stb.)

„A VOSZ fontos feladata továbbá, hogy a több mint 50 ezer tagvállalkozása számára – az egyéni vállalkozótól az őstermelőn át a multinacionális nagyvállalatokig – konkrét hatékonyságot növelő vagy költségeket csökkentő üzleti szolgáltatásokat is nyújtson. Ezek közül a legismertebb a Széchenyi Kártya Program, amely keretében eddig 230 ezer hitelügylet jött létre 1 550 milliárd forintot meghaladó hitelkihelyezéssel” – fejtette ki Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára.

dr. Kálózdi Tamás és Dávid Ferenc

Ezen a ponton találkoztak a VOSZ és a SIGNAL üzleti elképzelései és kezdődtek meg a tárgyalások a lehetséges együttműködési területekről. Egy vállalkozás létrehozásához komoly anyagi és/vagy szellemi tőkére van szükség, amely különböző kockázatoknak van kitéve. Legjobb, ha ezt szakember méri fel és ad rá megoldási javaslatot. A VOSZ - takarékszövetkezetek - SIGNAL hármas együttműködése további kölcsönösen előre mutató lehetőségeket rejt magában.

„Hálózati kollégáink a VOSZ tagvállalkozók számára díjmentes kockázati auditot végeznek, mely során felmérik a biztonsági réseket, az esetleges alulbiztosítottságot és ez alapján  konkrét javaslatot tesznek a sérülékenység kivédésére. Aki ilyen átvilágítást szeretne készíttetni cégéről, ezt a VOSZ irodákban igényelheti. Tervezzük a szolgáltatásaink körének kiszélesítését ezeken a VOSZ pontokon” - nyilatkozta Kálózdi Tamás, a SIGNAL elnök-vezérigazgatója.

Az együttműködés kiterjed a társadalmi felelősségvállalás és a közéleti tevékenység területeire is. A SIGNAL Biztosító – a magyar tudományos élet és kulturális értékek iránti elkötelezettségét kifejezve - már 2016-ban bekapcsolódik a VOSZ által létrehozott Megyei és Regionális Príma mozgalomba és 3 megyében anyagilag is hozzájárul a díjak átadásához.

További információ:

Érdi Katalin
Kommunikációs és marketingvezető

Tel: (1) 458 4186, +36 30 374 9536
erdi.katalin@signal.hu