Facebook Share Image

Eredményesen növekedett a SIGNAL Biztosító 2015-ben

A piaci átlag kétszeresével nőtt a SIGNAL Biztosító folyamatos díjas termékeinek díjbevétele, piaci pozíciónkat stabilan tartjuk a szektorban - jelentette be dr. Kálózdi Tamás, a SIGNAL Biztosító elnök-vezérigazgatója a 2015-ös év eredményeit elemezve.

Jó évet zárt tavaly a SIGNAL Biztosító. Az állományunk az élet, és a nem-életágon is átlag felett nőtt, új attraktív lakossági vagyonterméket vezettünk be, továbbá végrehajtottunk egy költségcsökkentési programot – hangsúlyozta Kálózdi Tamás. Bár az összes díjbevétel 2014-hez képest 7,4 százalékkal csökkent, a biztosító piaci pozícióját sikerült megőrizni. A SIGNAL Biztosító stabilan 10. helyen szerepel a legnagyobb díjbevételű biztosítókat tartalmazó listán. A díjbevétel csökkenése kizárólag az egyszeri díjas befektetéshez kötött életbiztosítások visszaesésének tudható be. Ez nem ért minket váratlanul, mivel már a 2015-ös tervek összeállításakor számítottunk rá az ingatlanpiac élénkülése, valamint az alacsony banki kamatok következtében – emelte ki az elnök-vezérigazgató.

A folyamatos díjas termékek díjbevétele 2015-ben ugyanakkor továbbra is kiemelkedő növekedést mutatott a SIGNAL Biztosítónál: a 2013-as 13,6 százalék, illetve a 2014-es 13,1 százalék után 2015-ben is 12,5 százalékkal emelkedett, jelentősen meghaladva ezzel a 6,6 százalékos piaci átlagot. Volumenében elérte a 15,7 Mrd forintot. Az életbiztosítások díjbevétele (klasszikus és UL együtt) 13,6%-kal 8,5 Mrd forintra, a baleset 12,7%-kal közel 1 Mrd forintra, a vagyon 6,7%-kal 3,4 Mrd forintra nőtt előző évhez képest. A gépjármű-biztosítások díjbevétele a 17%-os növekedéssel már meghaladta a 2,8 Mrd forintot.

Új szerzés tekintetében 2015-ben a gépjármű-biztosítások, azon belül is a kgfb-nél ért el kiemelkedő növekedést a biztosító, mintegy 62,7 százalékot. A lakásbiztosítások új szerzése közel 10 százalékkal nőtt.

A SIGNAL Biztosító a 2015-ben elért 456,1 millió forintos eredménnyel jelentős előrelépést tett a 2014-es 151,4 millió forintos eredményhez képest – emelte ki Kálózdi Tamás.

Társaságunk 2015-ben – a biztosítas.hu által szervezett online megmérettetésen - az ügyfelek szavazatai alapján ismét megkapta az Év biztosítója 2015. díjat, ezúttal mindkét kategóriában (Kárrendezés és Szolgáltatás) az első helyen végzett.

2016. első negyedévébenfokoztuk a tempót. Díjbevételünk a 2016. első negyedévben a folyamatos díjakat tekintve 4,7 Mrd forintra, az előző évhez képest 16,8 százalékkal nőtt. A befektetéshez kötött életbiztosításaink díjbevétele 1,7 Mrd forintot tett ki (16,4%-os növekedés), a lakossági és vállalkozói vagyonbiztosításaink díjbevétele megközelítette az 1 Mrd forintot a közel 8%-os növekedés révén. Továbbra is népszerűek ügyfeleink körében a jó ár-érték arányú gépjármű-biztosításaink, melyek díjbevétele meghaladta a 1,24 Mrd-ot (44% emelkedés) az év első három hónapjában.

Stratégiai partnereink, a takarékszövetkezetek teljesítménye is elismerésre méltó. Aszektorban megindult a hitelezés, az ingatlanpiac élénkülése a hitelfedezeti, valamint a kockázati életbiztosítások területén hozott pozitív trendet, míg a vállalkozói hitelezési programot, a gépbeszerzéseket a speciális KKV vagyon- és felelősségbiztosításaink kísérik eredményesen.

Idei terveink között jelentős informatikai fejlesztés szerepel, mely alapján megnyitottunk egy több éves programot az ügyfélélmény fokozása, a digitalizálás, az egyszerű és gyors kommunikáció érdekében.

Emellett új termékeket és szolgáltatásokat vezetünk be. A KKV szektor számára a CÉGTÁRS nevű korszerű vagyon- és felelősségbiztosításunkat kínáljuk majd, míg az ALAPKŐ építés-szerelési biztosítás egy fontos piaci részt fog kitölteni, ugyanis a magánszemély beruházók védelmét biztosítja majd az új Ptk. elvárásainak megfelelően.

 

A SIGNAL díjbevételének alakulása 2011-2015. (mio Ft)

Díjbevétel alakulása 2015-ig