Facebook Share Image

Így készüljünk az iskolakezdésre!

Tematikus hírek / Család

Az iskolai tanszerek listája minden évben eléggé hosszú, és akkor még nem is beszéltünk az iskolatáska, tornaruha, váltócipő és ünneplőruha beszerzéséről. Az alábbiakban adunk néhány tippet, mit, hol és mikor érdemes beszerezni.

Augusztusban szinte minden bevásárlóközpontban, nagyobb boltban, papírboltban és webshopokban hatalmas iskolai akciókkal várják a hosszú bevásárlólistát szorongató szülőket. Érdemes lehetőleg egy helyen beszerezi a sok apró tanszert, a füzeteket, vonalzókat, ragasztókat, ceruzákat, filctollakat, zsírkrétákat, rajzlapokat, az alsósoknak a logikai készleteket, gyurmákat, tükröket, színes papírokat, és még megannyi apró dolgot. Ezekre legalább 15 ezer forintot kell szánni, mire mindent beszerzünk. A listákon nem tüntetik fel, de szükség van könyv- és füzetborítóra, vignettákra is.

A füzeteket, színes ceruzákat érdemes egész évre előre beszerezni, hogy ne év közben kelljen rohangálni, ha valami elfogy. Ilyenkor még széles a kínálat, sok mindent akciós áron megkaphatunk, mindenből vegyünk kicsit többet az előírtnál.

Az iskolatáskát, tolltartót, tornazsákot mindenképpen a gyerekkel együtt szerezzük be, hiszen számára ezek a legfontosabb jelképei az iskolának. Érdemes tartós, kicsit drágább darabot venni, ami legalább két évet kibír. Ezek ára 13-16 ezer forint körül mozog. A táska ne legyen túl nagy vagy túl nehéz, de a háta, alja, pántja legyen megerősítve, ergonomikusan kialakítva. Hasznos a több zseb is, hogy mindennek meglegyen a helye. Az italtartó a táskán kívül helyezkedjen el, így ha csöpögne is, nem a könyveket, füzeteket nedvesíti át a folyadék.

A ruhaneművel, cipővel, így a tornafelszereléssel, ünneplő ruhával, őszi holmikkal várjuk meg az augusztus végét, mert ilyenkor egy hónap alatt is több centit nőhet a gyerek, és könnyen kinövi az új holmikat is anélkül, hogy használatba venné.

Gondoljunk előre az otthoni tanulásra, tárolásra is. Szerezzünk be praktikus tárolódobozokat, lehetőleg átlátszó műanyagot, görgőkkel ellátva, amiben akár a tankönyvek, füzetek is elférnek a tartalék ceruzák, színes papírok mellett.

Bár az íróasztalra is úgy gondolunk, mint az iskolás kor egyik meghatározó tárgyára, manapság az alsósoknak - főleg az első-másodikosoknak - még semmi szükségük rá, főleg, ha iskolaotthonos rendszerben tanulnak vagy napközisek. Amíg nem kezdenek önállóan tanulni, általában a szülőkkel együtt, a tapasztalatok szerint leginkább a konyhaasztalnál folyik a tanulás. A lecke nagy részét az iskolában elkészítik a gyerekek, mire hazaérnek, legfeljebb egy kis ismétlésre, ellenőrzésre van szükség. Az íróasztal beszerzésével várhatunk a 3.-4. évfolyamig, de ha a gyermek kevésbé önálló, több ellenőrzést igényel, akár a felsőig is. Akkor azonban már mindenképpen szükség lesz egy nyugodt tanulósarokra megfelelő asztallal, székkel és világítással.

A tanév kezdetével járó sürgölődésben sem feledkezhetünk el a kis nebulók balesetbiztosításáról! A gyermekünk iránti gondoskodás igénye a megszületése pillanatától kezdve az egész életünket végigkíséri. Hiába szeretnénk, mégsem lehetünk mellette egész nap, nem óvhatjuk meg minden veszélytől. A SIGNAL Biztosító diákbiztosítása lehetővé teszi, hogy az állam által adott biztosítás optimális kiegészítéseként a lehető legnagyobb biztonság nyújtása mellett gondoskodhasson csemetéjéről.

2016.08.12.

Játék közben is biztonságban?

Gondoskodjon gyermeke optimális védelméről SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítással!