Facebook Share Image

Milyen befektetést válasszak 2020-ban?

Tematikus hírek / Megtakarítás

A befektetésekre nem létezik biztos recept. Egy befektetés sikerességes sok tényezőtől függ. Ahhoz, hogy elkerüljük az anyagi veszteséget, nem árt tisztában lennünk pénzügyi lehetőségeinkkel és céljainkkal.

Befektetés

Mielőtt befektetésen törnéd a fejed, fontos szempont, hogy legalább hat hónap kiadásaira elegendő pénzt spórolj össze, bármi váratlan esemény fedezetére: munkanélküliség, betegség, technikai eszközök cseréje, beázás stb. ne okozzon problémát ennek az időszaknak az átvészelése.

A második lépés a befektetési céljaid, kockázati toleranciád megismerése, a különböző befektetési stratégiák átgondolása és személyre-szabása. Fontos átgondolnod, hogy mennyi energiát tudsz/szeretnél áldozni a befektetések kezelésére. Ha ez egy második jövedelemforrásként szerepel a terveidben, amit akár egy stabil munka mellett is végezhetsz, ajánlatos hosszú távú stratégiákat előnyben részesíteni.

Abban az esetben, ha inkább teljes erőbedobással befektetésekkel foglalkoznál a rövid távú stratégiák hasznosak: ilyenek a napon belüli kereskedés, skalpolás. A kockázat tűrő képességet befolyásolja a céljaid megvalósításához szükséges idő.

Ha nem sürgető, pár év rendelkezésre áll, mielőtt az alapokban befektetett pénzre szükséged lenne, dönthetsz úgy is, hogy a portfóliód magasabb kockázati kitettséggel rendelkezzen, magasabb hozam potenciállal.

A korod is befolyásoló tényező lehet: a fiatalabb generáció tagjai, akik még évtizedeket várhatnak a nyugdíjkorhatár eléréséig, valószínűleg kockázatvállalóbbak, míg az idősebb korosztály tagjai a kisebb kockázatú, alacsonyabb megtérülési profilt részesítik előnyben.

Ha rendelkezel saját ingatlannal, a fővárosban vagy az egyetemi városokban az ingatlan kiadás még mindig jó opció lehet.

Ne feledd, nincs tuti recept: A befektetéseid sikeressége sok mindentől függ. Fontos átgondolnod, hogy amennyiben pénzügyi helyzeted meginog, a befektetett összeg mozgósítása milyen jelentőséggel bír. Ha bizonytalan vagy, kérd pénzügyi tanácsadó segítségét, aki bizonyára segít megtalálni a te profilodnak legmegfelelőbb befektetési formát.

SIGNAL JÖVŐÉRTÉK