Facebook Share Image

Nyaralni megy? Így gondoskodjon lakása felügyeletéről!

Tematikus hírek / Lakás

A nyári hónapokban sokan elutaznak hosszabb időre, felügyelet nélkül hagyva otthonukat. A betörők csak erre várnak. Ne bízzon a szerencséjében, gondoskodjon megfelelően lakása védelméről.

Bízza otthona védelmét a SIGNAL-ra!

Lakásbiztosítás kedvező áron az Ön igényeire szabva

Először is kérjük meg egy rokonunkat, ismerősünket, vagy a szomszédot, hogy rendszeres időközönként nézzen rá otthonunkra. Járja körbe, nézzen rá az ablakokra, ajtókra és bármi gyanús jel esetén értesítsen minket vagy a hatóságokat.

Rendszeresen ürítsék ki a postaládánkat távollétünkben, mert a felhalmozódó, postaládából kifolyó levél- és újsághalom is utal arra, hogy már napok óta nem tartózkodunk otthon.

A hátrahagyott növényeink is igénylik a gondoskodást, ráadásul a kiégett fű és a kornyadozó növények is annak a jelei, hogy senki sem tartózkodik otthon.

Ha van redőnyünk, azt eresszük le. Egyrészt így nem forrósodik fel a lakás, másrészt mechanikai védelmet jelent a betörők ellen.

A napokig sötét lakás is arra utal, hogy elutaztunk. Kérjük meg a szomszédot vagy rokont, hogy időnként menjen be, kapcsoljon villanyt. Ha viszont nem szeretnénk senkit beereszteni távollétünkben otthonunkba, akkor vásároljunk digitális időkapcsolót, akár többet is. Ezek úgy programozhatók, hogy megadott időben gyújtsanak villanyt, majd oltsák le azt. Ha különböző időpontokban gyullad fel egy-egy lámpa, kívülről úgy tűnik, valaki tartózkodik otthon és ez elriasztja a betörőket. Társasházban akár magnóra, CD-lejátszóra is köthetünk időkapcsolót, hogy néha hangok szűrődjenek ki otthonunkból.

Sokan szeretik a közösségi oldalakra kiposztolni, épp hol nyaralnak. Azonban a betörők is nézik ezeket az oldalakat, így ne írjuk ki, épp hol vagyunk és mennyi időre utaztunk el. A posztjainkat, képeinket csak a megbízható ismerőseink lássák, nyilvánosan ne közöljünk semmi árulkodót.

Természetesen azt sem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő lakásbiztosítás. A furfangos betörők könnyen kijátsszák a háziakat, ilyenkor jól jön, ha a biztosítónk fedezi kárunkat.

2016.07.07.

Bízza otthona védelmét a SIGNAL-ra!

Lakásbiztosítás kedvező áron az Ön igényeire szabva