Facebook Share Image

Vigyázzunk a trükkös autótolvajokkal!

Tematikus hírek / Utazás

Sokan saját autóval utaznak nyaralni, ekkor még fokozottabban vigyáznunk kell az autótolvajokkal, hiszen nincs is annál nagyobb bosszúság, mintha eltűnik az autónk, benne a bőröndjeinkkel, és külföldről kell megoldani a hazajutást.

Az autótolvajok mindig egy lépéssel előbbre járnak a korszerű technika használatában, így nehéz, de nem reménytelen az ellenük való védekezés.

Még ma is gyakran használt módszer, hogy egy féltéglával beverik az egyik ablakot vagy kiszedik az egyik zárat és kirámolják az autót. Azonban a legtöbb tolvaj nem az utastérben, csomagtartóban található értékekre, hanem magára a gépjárműre utazik. A jelblokkolóval például megakadályozzák, hogy a tulajdonos bezárja autóját a távirányítóval, így a nyitott kocsi várja őket. Ezért távirányító használata után az egyik ajtó kilincsének megemelésével győződjünk meg arról, hogy valóban zárva van a gépkocsink.

Sokszor elmondják, hogy semmit nem szabad sem a csomagtérben, sem az utastérben hagyni. Azonban nyaralásnál, ha egyik szálláshelyről a másikra utazunk, ez nehezen megvalósítható. Ilyenkor törekedjünk arra, hogy minél kevesebbszer álljunk meg, pihenőknél ne hagyjuk magára a járművet, és amint lehet, a szálláson ürítsük ki az autót.

Ha leparkolunk, inkább az őrzött, fizetős parkolókat részesítsük előnyben, különösen külföldön. Hiába van a bevásárlóközpontokban is kamera, sokszor csak annyit lehet megállapítani, hogy egy ismeretlen elkövető elvitte az autót és nem jutnak a nyomára. Bevásárlóközpontokban gyakori hiba, hogy a vásárolt termékeket a csomagtartóban hagyva visszamegyünk nézelődni, ezt inkább ne tegyük!

Az autók megóvására még mindig a mechanikus védelem az egyik legjobb módszer, például a kormányzár, váltózár. Vannak olyan kulcsnélküli indítók is, ahol belülről kell jelet adni, ellenkező esetben blokkol a gépjármű, ez is megnehezíti a tolvajok dolgát.

Mivel 100 százalékos biztonsággal nem lehet megakadályozni a kocsilopást, elsődleges fontosságú, hogy rendelkezzünk cascóval, hogy baj esetén legalább kárunk egy része megtérüljön.

2016.06.22.

SIGNAL CASCO

Avulásmentes térítés, pótdíjmentesség, kedvezmények és bónuszok