Facebook Share Image

Beltéri programoknál mire érdemes figyelni?

Tematikus hírek / Család

Lassan vége a vénasszonyok nyarának, a kirándulás helyett egyre inkább a beltéri programlehetőségeket keressük. Rengeteg lehetőség közül választhatunk, de fontos, hogy mindig figyeljünk a biztonságra.

Rengeteg beltéri programlehetőség közül választhatunk, így minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. Vannak azonban olyan helyek, ahol a balesetmegelőzésre, a biztonságra különösen oda kell figyelni.

Ahogy egyre hűvösebb lesz az idő, úgy válnak keresettebbé a különféle beltéri programok. Különösen a kisgyerekes családoknak van nehéz dolga, amikor pótolni kell a játszóteret, beltéren kell biztosítani a sok mozgást.

Szerencsére rengeteg játszóház, interaktív foglalkozás várja a családokat. Például a Miniversumban nem csupán a terepasztalok nézegetésével tölthetik az időt kicsik és nagyok, hanem a famodellekkel is játszhatnak is az apróságok.

A Mezőgazdasági Múzeumban az erdő élővilágával ismerkedhetnek a látogatók játékosan, és a sok hasznos tudás mellett a színes, érdekes képek és állatszobrok között járkálva alaposan el is fáradhatnak.

Vannak olyan játszóházak, például az Elevenpark, ahol nem csak a gyerekek, de a felnőttek is szabadon ugrálhatnak, csúszkálhatnak, mászhatnak. Külön öröm, amikor a gyerekekkel együtt lehet meghódítani a buborékot, vagy közösen csúszni, esetleg versenyezni egy jót.

Már több olyan trambulinközpont is van hazánkban, ahol a fiatalok, tinik kedvükre ugrálhatnak, edzhetnek. Itt a 10 év alattiak csak a gyerekzónában, megadott időben játszhatnak csak, 10 év felett már minden eszköz használható. Különféle nehézségi fokú elemek vannak, így a játék komoly edzésbe is átcsaphat.

Ezek a mozgásos elfoglaltságok, programok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy a látogató fitten tartsa magát, rendszeresen mozogjon akkor is, ha a szabadban erre épp nincs lehetőség. Ugyanakkor számos veszélyforrást is rejtenek magukban, amire érdemes odafigyelni. Fontos, hogy mindenki betartsa az adott hely házirendjét, saját magára, másokra és az eszközökre is vigyázzon. Emellett mérje fel képességeit, edzettségét, és fittségének megfelelően válassza meg a játékelemeket és az időtartalmat, amit egy ilyen helyen tölt.

A játszótermek, ahol VR-szemüvegekben lehet játszani, szintén kombinálják a mozgást és a játékot, hiszen itt az egész testre szükség van a játék során.

Aki kevésbé híve az extrém sportoknak, az választhat például a beltéri korcsolyapályák közül, amelyekből szintén több működik a fővárosban, de a vidéki nagyvárosokban is. A korcsolyázás is átmozgatja jól a végtagokat, sőt, a szárazjég jót tesz a felsőlégúti megbetegedések ellen. Itt is elsősorban az esések ellen kell védekezni, érdemes vastagabb nadrágot és kesztyűt viselni beltéri jégpályán is.

2018.10.18.

Balesetbiztosítások