Facebook Share Image

Hasznos információk a viharkárok bejelentéséhez

Hasznos információk a viharkárok bejelentéséhez

2015. július 14.

2015. július 8-án az év vihara vonult végig az országon. Azóta folyamatosan nagy számban érkeznek be a kárbejelentések Ügyfeleinktől és számuk már ezer felett jár, ám ezeket továbbra is fennakadások nélkül tudjuk fogadni.

A MABISZ (Magyar Biztosítók Szövetsége) becslése szerint a károk száma megközelítheti a 20 ezret, a becsült kárérték pedig akár a 3 milliárd forintot is elérheti. A viharos szél sok helyen okozott sérüléseket a tetőszerkezetben, a letört ágak és a kidőlt fák pedig úgynevezett rádőléses károkat okoztak az ingatlanokban, esetenként a gépjárművekben. A viharkárok mellett számos bejelentés érkezett jégverésről, valamint villámcsapás okozta károkról is.

Társaságunkhoz a legtöbb bejelentés Budapestről, Érdről és Székesfehérvárról érkezett. A SIGNAL kárrendező munkatársai azonnal megkezdték a bejelentett károk felmérését és már az első kifizetések is megtörténtek, jelenleg is nagy erőkkel dolgozunk a kárbejelentések feldolgozásán.

Mit tegyen, ha az Ön ingatlanában vagy ingóságaiban is kárt okozott a vihar?

  • Először is készítsen fotókat a káreseményről
  • Tegyen meg mindent a kárenyhítés érdekében, és
  • Mielőbb tegye meg a kárbejelentést.

A még gördülékenyebb ügyintézés érdekében javasoljuk, hogy éljen az online kárbejelentés lehetőségével!

A kárbejelentést követően szakértőnk rövid időn belül jelentkezik a helyszíni szemle időpontjának egyeztetése miatt. A helyszíni szemlén jegyzőkönyv készül, majd kárszakértőnk megállapítja a kártérítési összeget. A kártérítési összeget a kárbejelentést, illetve a szükséges dokumentumok (például az üvegkárok javításáról készült számla) beérkezését követő 15 napon belül az Ön bankszámlájára átutaljuk, vagy postai úton küldjük ki.

Kérjük, hogy a kár bejelentésétől számított 5. munkanapig hagyja változatlanul a kár helyszínét. A károsodott vagyontárgy állapotán csak akkor változtasson, ha az elengedhetetlen a további balesetek, károk elkerüléséhez.

Köszönjük együttműködését!

SIGNAL Biztosító Zrt.
Gépjármű és vagyon kárrendezési osztály

2015.10.16.