Facebook Share Image

Balázs Edina

Munkatársi interjúk / Cégünknél 2018 februárjában kezdett

"A munkámban a változatosságot szeretem. Soha nem unalmas. Minden nap más".

Balázs Edina shiwa

Balázs Edina Ügyfélkapcsolati csoportvezető

Edina 2018. február 1-je óta dolgozik a SIGNAL IDUNA-nál. Nem tervezte, hogy biztosítós lesz, de megszerette ezt a szakmát, jelenleg ügyfélkapcsolati csoportvezetőként segíti csapata munkáját.

Hogyan kerültél a SIGNAL IDUNA-hoz? Teljesen véletlen volt a választás. egy hirdetést láttam és felkeltette a figyelmem. Korábban nem dolgoztam biztosítónál, tulajdonképpen semmit nem tudtam a biztosítási szakmáról, de érdekelt, hogy mi is ez. Jelentkeztem, nagyon gyors volt a kiválasztási folyamat és gyakorlatilag pár nap múlva már dolgoztam is.

 

A Call centerbe kerültem, bejövő hívásokat fogadtam, aztán 3 hónap múlva már kimenő hívásokat indítottam, foglalkoztam szerződéskötéssel is, valamint a társosztályok segítésére az ügyfelekkel történő kommunikációban is.

A Call center után a személyes ügyfélszolgálatra kerültem aztán nem sokkal ezelőtt felkértek, hogy legyek az ügyfélkapcsolati osztálynak a csoportvezetője.

Azt mondtad, amikor ide kerültél a SIGNAL IDUNA-hoz, nem volt semmilyen biztosítós tapasztalatod. Kaptál valamilyen segítséget, vagy rögtön a mélyvízbe dobtak?

Természetesen nem hagytak magamra. Senkinek nem kell megijednie. Van betanulási időszak. Amikor beléptem kaptam egy ún. welcome SIGNAL-t, ahol megismerkedünk a leendő munkánkkal és a biztosítási szakmával is.


Aztán egy mentor mellé kerültem, amikor első körben belehallgathattam az ügyfelekkel történő telefonbeszélgetésekbe. Minden hívást kielemeztünk, megbeszéltünk, aztán idővel cseréltünk és én fogadtam bejövő hívásokat, és a mentor hallgatott bele, hogy minden rendben megy-e.

Természetesen a tanulási folyamat mindegyik részében kaptam segítséget, és kb. 3 hét után már egyedül kezelhettem hívásokat. Természetesen a mentor továbbra sem engedte el a kezemet, bármikor kérdezhettem és kérhettem segítséget. Ez biztonságot adott.


Nagyon lelkesen beszélsz a munkádról! Mi az a 3 legjellemzőbb dolog ami miatt szeretsz a SIGNAL IDUNA-nál dolgozni?

  • A családias légkör,
  • a segítőkészség,
  • a csapatszellem.

Milyen tulajdonságok kellenek ahhoz, hogy valakiből jó Call centeres vagy ügyfélkapcsolati munkatárs legyen? Kinek ajánlanád ezt a munkát?

Mivel emberekkel foglalkozunk, nagyon fontos az empátia, a türelem. Nagyon fontos a csapatszellem. Itt mindig naprakésznek kell lenni és ez sok tanulással jár. De ettől nem szabad megijedni, hiszen ez adja a munka változatosságát is.

Hogyan segíted Te a munkatársaidat?

Hiszem, hogy ha megbeszélünk mindent, akkor sokkal harmonikusabban tudunk együtt dolgozni. Lehetnek nehezebb napok és esetek is, és ilyenkor jobb, ha kibeszéljük magunkból a történteket.

Nagyon friss még a kinevezésed. Mi is pontosan a feladata egy ügyfélkapcsolati csoportvezetőnek?

Szervezés, napi adminisztráció, segítségnyújtás a munkatársaimnak, egyszóval, hogy a napi rutin gördülékenyen menjen. Természetesen, ha kell, beállok én is és segítek az ügyfélszolgálati munkában, nincs kivétel, hiszen az ügyek mögött emberek vannak.

Ez azért egy szép nagy feladat és egy szép karrierút.

Igen. Örülök, hogy volt lehetőségem, arra, hogy több fronton kipróbáljam magam. A SIGNAL-nál ez is jó, hogy ha valaki mást, vagy többet szeretne, akkor van arra lehetősége, hogy kipróbálja magát más területeken is. Vannak belső pályázatok, így a lehetőség adott mindenki számára cégen belül is.

Milyen segítséget kapsz Te a felettesedtől?

Megkapom a segítséget és a támogatást teljes mértékben. Természetes elvárás az önállóság, de ha segítség kell, vagy csak megerősítés, akkor tudom, hogy kire számíthatok.

Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

A változatosságot, hogy soha nem unalmas. Minden nap más.

Hogyan töltődsz fel?

Olvasok és zenét hallgatok, a zene teljesen kikapcsol. De azért jó néha csak csendben ülni egy dolgosabb nap után.

Mi az, ami téged itt tart ennél a cégnél?

A megbecsülés. Szerintem ez mindenki számára egyaránt fontos.

SIGNAL IDUNA karrier