Facebook Share Image

Losonczi Alexandra

Munkatársi interjúk / Cégünknél 2013-ban kezdett

"Ha valaki szorgalmas és szereti, amit csinál - mert szerintem ez a kulcsszó - akkor mindegy, hogy kismama vagy éppen nyugdíjas, a lényeg, hogy kedvvel csinálja, és akkor biztosan sikeres lesz."

Losonczi Alexandra munkatársi Alexandra egy 8 hónapos gyönyörű kislány anyukája. A várandóság idejét végig dolgozta, de kislánya születése után is aktív tagja a csapatnak.

Mióta dolgozol a SIGNAL csapatában?

2013. január óta dolgozom a SIGNAL-nál. A biztosítási szakma nem volt teljesen idegen számomra, mert családi vállalkozásból indult. 5 éve azonban már egyedül dolgozom.

Akkor neked egyértelmű volt, hogy biztosítós leszel, ugye?

Egyáltalán nem. Nemzetközi tanulmányokat végeztem és az életem teljesen máshogy képzeltem. De megszerettem ezt a szakmát és itt ragadtam.

 

Te nagyon fiatalon kezdted a pályát. Nem okozott ez nehézséget?

Valóban 22 évesen vágtam bele. Bevallom az elején nem volt éppen előny a korom, de ezt megpróbáltam azzal kompenzálni, hogy szakmailag a maximumot tudjam adni. Az ügyfelek élethelyzetéhez igazodva igyekszem megtalálni a számukra megfelelő és megfizethető lehetőségeket.

Számodra mik az előnyei ennek a munkának?

A kötetlen munkaidő mindenképpen, ez most anyukaként főleg igaz. Amit még nagyon szeretek benne, és hosszútávon mindig ad valami pluszt nekem az a versenyzés. Ezáltal lehetőségem van új célokat kitűzni magam elé és boldoggá tesz, ha sikerül elérnem azokat. Különösen szeretem a munkámnak azt az oldalát, hogy segíthetek másoknak. Izgalmasnak találom, hogy folyamatosan új embereket, új vállalkozásokat ismerhetek meg. Ezen kívül kiemelkedő jövedelemre tehetek szert, amelyhez elengedhetetlen a szorgalmas és becsületes munkavégzés.

Mennyi időt hagytál ki a munkából a kislányod születése miatt?

Maximum 1 hetet. Végig dolgoztam a várandóságom alatt is, de én szeretem ezt csinálni. Számomra a munkának más a fogalma: nem teher, hanem a hobbym is egyben. Különösen szeretem azt az oldalát, hogy segíthetek az embereknek.Folyamatosan megkeresnek az ügyfelek a megoldásra váró kéréseikkel és a szerződéskötési igényekkel, melyeket igyekszem legjobb tudásom szerint teljesíteni is.

Hogyan tudod összeegyeztetni a hivatásod az anyasággal?

Ez nem könnyű mostanában, de meg tudom oldani. Az esti órákban vagy hétvégén dolgozom, vagy amikor éppen alszik a kislányom. Átlagban napi 2-3 órát foglalkozom a munkámmal. Szerencsére megértőek az ügyfeleim, most kapom vissza tőlük azt a rugalmasságot, amit tőlem kaptam a korábbi években.

Mennyire ajánlanád másoknak, akár Anyukáknak is ezt a munkát?

Otthonról, és tulajdonképpen bárhonnan végezhető, tehát ez kényelmet jelenthet. Csak annak ajánlanám, akinek ez a munka nem teher. Ha valaki szorgalmas és szereti, amit csinál - mert szerintem ez a kulcsszó - akkor mindegy, hogy kismama vagy éppen nyugdíjas, a lényeg, hogy kedvvel csinálja, és akkor biztosan sikeres lesz.

Sokan tévesen képzelik el ezt a munkát. Ez a munka nem arról szól, hogy lapozgatom a telefonkönyvet, és hívogatom az ügyfeleket. Sokan ismernek, tudják, hogy hogy végzem a munkámat, próbálok precízen, jó áron dolgozni, így nekem már a munkáim 80%-a a megkeresésen alapul.

Kinek ajánlható egy ilyen jellegű munka? Magányos farkasoknak vagy inkább a csapatban dolgozóknak?

Mindkettőnek. Ezt mindenki eldöntheti maga. Van, aki szeret bejárni az irodába, van, aki inkább otthonról dolgozik. Van, aki szereti a társaságot, van, aki inkább egyedül szeret lenni. Itt mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt.

Véleményed szerint milyen a jó üzletkötő?

Becsületes, segítőkész, szorgalmas, kitartó. Az elején nem egyszerű ez a munka. De gondoljunk bele egyik sem az, amíg valaki bele nem rázódik a napi rutinba addig nem könnyű. Viszont ha valaki már rutint szerez, akkor már nagyon gördülékenyen megy.

Többször említetted a becsületes szót. Ezt nagyon jó hallani.

Szerintem ez az egyik legfontosabb a munkánkban. Soha nem tukmálom rá az ügyfelemre a biztosítási termékeket. Meghallgatom az igényeit és elmondom, hogy milyen biztosítást ajánlanék az ő élethelyzetére.

Mit ad neked a SIGNAL IDUNA?

Családias hangulatot, gördülékeny munkavégzést. Mi itt ismerjük egymást. Itt nem csak egy kód vagyok, hanem egy munkatárs, egy barát. Közös programok, segítőkész kollégák, figyelmes vezetők, ez nagyon sokat számít. Sokan, ha nem alkalmazottként dolgoznak egy cégnél, nem minden esetben érzik, hogy törődnek velük a feletteseik. Itt ez szerencsére máshogy van.

Motiváló még számomra, hogy nem biztos, hogy ezeket a sikereket el tudnám érni egy nagyobb biztosítónál, ahol sokkal nagyobb hálózatról beszélünk. Itt kisebb a létszám, így nagyobb esélyem van arra, hogy látványosabb eredményeket tudjak elérni. Szívesen ajánlom a SIGNAL IDUNA-t mindazoknak, akik szeretnének egy jó csapatban, kellemes környezetben, folyamatos programokon való részvétel mellett életre szóló karriert felépíteni maguknak.

 

SIGNAL IDUNA karrier