Facebook Share Image

Sleiner Balázs

Munkatársi interjúk / Cégünknél 2018 augusztusában kezdett

"Már 3 éves koromban éreztem, hogy az én világom az informatika."

Sleiner Balázs

Sleiner Balázs - rendszerszervező

Balázs több mint egy éve dolgozik a SIGNAL IDUNA-nál rendszerszervezőként. Már 3 éves korában érezte, hogy az ő világa az informatika. A SIGNAL előtt kisebb-nagyobb cégeknél dolgozott, de munkája mindenhol az informatikához kapcsolódott.

Egy ismerős ajánlására került a SIGNAL IDUNA-hoz, és nem bánta meg.

Kérlek, mutasd be röviden az IT osztályt.

Az IT osztályon közel 40 fő dolgozik, és nagy a csapatösszetartás. A korosztály vegyes, de egy hullámhosszon vagyunk. Szóval jó a csapat.

Amikor egy évvel ezelőtt ide kerültél, mennyi idődbe telt, amíg felvetted a fonalat?

Nekem szerencsém volt, mert az előző munkahelyem kapcsán ismertem már a SIGNAL IDUNA-t, így azért volt rálátásom a rendszerekre. De természetesen a belépéskor megkaptam a szükséges képzéseket és így megkezdhettem a munkát.

Hogyan történik a feladatok kiosztása?

Szerencsére a vezetők igyekeznek úgy alakítani a feladatok gazdáit, hogy mindenki a kompetenciájának megfelelő területen legyen. Leegyszerűsítve, így mindenki azzal foglalkozik, amihez a legjobban ért. Természetesen, azért vannak kivételek, de akinek hiányosságai vannak, a képzéseken el tudja sajátítani azt, amiben még nem annyira erős.

Apropó képzések… Ezek szerint a szakmai ismeretek fejlesztését fontosnak tartja a SIGNAL IDUNA?

Igen, e nélkül nem tudnánk dolgozni. Ez a szakma folyamatosan fejlődik és változik.Naprakésznek kell lenni. Szerencsére az itteni vezetők teljes mértékben partnerek abban, hogy rendszeresen képzésekre járhassunk.

Mi kell, ahhoz, hogy valaki jó rendszerszervező legyen?

Szerintem két fő iránya van: vagy egy adott területen kell viszonylag mélyreható ismereteket megszerezni, vagy, hogy tisztában legyünk adott technológiákkal. Itt nem feltétlenül az a fontos, hogy használni tudjuk őket, vagy mélyrehatóan ismerjük a működésüket, hanem inkább az a tudás kell, hogy hogyan tudjuk beépíteni ezeket az adott IT rendszerekbe és folyamatokba. Kell, hogy legyen egy analítikus látásmód is, illetve megfelelő kommunikációs készség is szükséges.

Hiszen valójában mit is csinál egy rendszerszervező? Két területet köt össze, a megrendelőt és a megvalósítót. Ők sokszor nem egy „nyelvet” beszélnek, és egy rendszerszervezőnek ilyenkor kell összhangba hozni az igényt és az elvárásokat.

Specializálódni célszerű egy-egy területre?

Igen, ez csak előnyökkel járhat.

Kik azok, akik most a legkapósabbak az IT területen?

Talán azok, akik a régiebbi technológiákat ismerik, olyan rendszereket, szoftvereket, amit ma még használnak, de már van helyettük modernebb és éppen a kivezetésen gondolkodnak a cégek. Itt a 80’-as 90’-es években megírt szoftverekről beszélünk.

Tehát akkor itt pont a 40+-os korosztály lehet a „nyertes”?

Igen, ez nagy előny lehet.

Miért szeretsz a SIGNAL-nál dolgozni?

Úgy érzem, hogy az eddig megszerzett szakmai tapasztalatomat megfelelően tudom kamatoztatni. Szerencsére, ebben a vezetőim is partnerek, mert az erősségeimet szeretnék kiaknázni és továbbfejleszteni is. Kényelmet jelent, hogy egy-egy feladat elvégzésénél viszonylag szabadon tudom beosztani az időmet. Figyelembe veszik, hogy van magánéletem, és hogy pihenni is kell. A szabadságok kiadásához is rugalmasan állnak. A munkakörnyezet is megfelelő, ami a munkavégzéshez kell, azt biztosítják számomra.

Hogyan kapcsolódsz ki egy-egy nehezebb nap után?

A csapat összetartó, segítjük egymást. Néha bulizunk vagy megiszunk egy kávét a büfében. Aztán jöhet egy újabb kihívás.

Mi a sikerélmény számodra a munkádban?

Az, ha a megrendelő megkapja, amit szeretett volna.

SIGNAL IDUNA karrier