Elgondolkodott-e már nyugdíjas évein?!

 

Miből fog megélni nyugdíjasként? Hogyan szeretné tölteni napjait? Előre gondoskodna róla, hogy fenn tudja tartani megszokott életszínvonalát?

Szeretné tudni, hogy hogyan és milyen forrásból tudja megvalósítani terveit?

Ha tovább informálódna, akkor olvassa el cikkeinket a témában a SIGNAL Blogon vagy vegye igénybe nyugdíj tanácsadásunkat!

A tanácsadás díjmentes, semmilyen kötelezettséggel nem jár.

Kalkulátor

A csúszka segítségével válassza ki életkorát és a nyugdíjbiztosításra szánt havi összeget. A kalkulátor megmutatja, hogy nyugdíjas éveiben mekkora havi összeget kaphat a SIGNAL IDUNA nyugdíjbiztosításból.*

Nyugdíjbiztosításunkkal elérhető a 20%-os, évi legfeljebb 130 000 Ft értékben visszaigényelhető adókedvezmény is.

 

Életkorod:
év
{{allowanceSavings.minAge}} év{{allowanceSavings.maxAge}} év
Havi megtakarításod:
Ft
{{allowanceSavings.minSaving | customCurrency}} Ft{{allowanceSavings.maxSaving | customCurrency}} Ft

A nyugdíj kiegészítésed összege havonta:

{{allowanceSavings.allowanceShown}} Ft

A Nyugdíjguru figyelmeztet!

A Nyugdíjguru figyelmeztet

"- Mi történik, ha egy mai fiatal nem takarít meg a nyugdíjas éveire?

- [...] a következő gondokkal kell szembe néznie..."

NYESZ és Önkéntes nyugdíjpénztár vagy Nyugdíjbiztosítás?

Mindhárom államilag támogatott, akkor mégis melyiket válaszd?

SIGNAL Blog cikkeink nyugdíj témában

nők-40-web

Nők 40

Az aktuális szabályozások szerint korábban elmehetnek nyugdíjba azok a nők, akiknek 40 év jogosultsági idejük van.

Tovább a cikkre!

signal blog adojovairas

Mit érdemes tudni a nyugdíjbiztosítás adókedvezményeiről

5 pontban a nyugdíjbiztosítások adókedvezményeiről

Tovább a cikkre!

Signal Blog Szülőtartás

Hallottál már a szülőtartásról? Nem árt felkészülni erre is!

Néhány évvel ezelőtt nagyon erős társadalmi visszhangot váltott ki a kötelező szülőtartás bevezetése.

Tovább a cikkre!

nyugdij_web.jpg

Tervezni tudni kell – 5 tipp a gondtalan évekhez

Ahhoz, hogy kényelmesen, biztonságosan, sőt szórakoztatóan teljenek a nyugdíjas évid, megfelelő pénzügyi alapot kell felépítened magadnak.

Tovább a cikkre!

adojovairas-web

Tudod, hogyan használhatod ki maximálisan a nyugdíjbiztosításod után járó adójóváírást?

Egyszeri díj befizetésével akár kimaxolhatod a 20%-os adókedvezményt, ami 130 ezer forintos jóváírást jelenthet az adódból.

Tovább a cikkhez!

adobevallas-web

Adóvisszatérítés csak az adóigazolás „ellenében” jár

A szolgáltatóktól érkezett adóigazoláson található adatokat fel kell vinni az adóbevallásba, csak így kaphatod meg az adóvisszatérítésedet.

Tovább a cikkhez!

Pál Csaba

Első kézből - Szakértőnket kérdeztük a nyugdíjbiztosításról

A pénzügyileg biztonságos nyugdíjas évekhez most kell elkezdeni félretenni, de a hosszú távú elköteleződés előtt számos kérdés felmerülhet.

Tovább a cikkhez!

KATA vállalkozó web

Számold ki: így növelheted nyugdíjadat akár kisösszegű megtakarítással is!

Sokan nem tudják, hogy a kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) kisebb összegét választók később mehetnek nyugdíjba, és kevesebb nyugdíjra is számíthatnak, mint az alkalmazottak.

Tovább a cikkhez!

*A nyugdíj célú kalkulációval kapcsolatban a következőkre hívjuk fel a figyelmet: A kalkuláció során példaszámítást végeztünk, a bemutatott adatok tájékoztató jellegűek. A táblázatban megjelenített adatok nem minősülnek biztosításközvetítői vagy befektetési tanácsadásnak, sem szerződéskötésre vonatkozó ajánlattételnek, ajánlattételi felhívásnak, sem más egyoldalú kötelezettségvállalásnak. A számítás mindvégig azonos, csak példaként szolgáló hozammal készült, a számítás más hozamot alapul véve is elvégezhető. A példa elméleti jellege miatt a tényleges kifizetés a jelen kalkulátorban szereplő értékektől akár lényegesen is eltérhet, tehát lehet több, de lehet kevesebb is. A példaszámítás azzal a feltételezéssel készült, hogy a szerződő mindvégig igénybe veszi az adókedvezményt. A SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt. tőke vagy hozamgaranciát nem vállal, kivéve azon alapokat, amelyeknél ezt a biztosítási feltételek kifejezetten tartalmazzák. Egyes alapok árfolyamkockázatot hordozhatnak, melyre az alap leírása külön figyelemfelhívó módon utal. A termék jellegéből fakadóan a befektetési- és árfolyamkockázatot teljes egészében a szerződő viseli. A biztosításból 10 éven belüli kivét esetén a kivett összegek hozamait kamatadó terheli.
A példaszámítás alapján a megadott paraméterekkel az ügyfél fenti lejárati szolgáltatási összeget kaphatja meg, belépési kortól (a szerződés kezdete a biztosított születésnapjára esik) és megtakarítási összegtől függően, valamint havi díjfizetési gyakoriságú és átutalással történő díjfizetést, mérsékelt portfóliót, 5%-os éves várható hozamot és 5%-os indexálást feltételezve.
Magyarországon 65 éves korban még várható élettartam átlagosan 16,3 év** (nemenként a nőknél 18,1 év a férfiaknál 14,5 év). Az ügyfél minden hónapban a fenti összeggel tudja növelni a havi nyugdíját, amennyiben a lejáratkor kifizetett szolgáltatási összeget 196 hónap alatt (16,3 év) egyenlő részletekben használja fel (feltételezve, hogy a lejárati összeg lejárati szolgáltatásként kifizetésre került, valamint a fel nem használt rész a 16,3 év alatt nem kerül befektetésre).
** Forrás: KSH, 65 éves korban mennyi a várható élettartam, nemenként 2019