Facebook Share Image

Folyamatos növekedésben a SIGNAL

Folyamatos növekedésben a SIGNAL

2015. június 16.

A SIGNAL Biztosító ez évi eredményeivel együtt már három éve tartósan a piaci átlag felett növekszik. 2014-ben övé a rekord is, 31 százalékos díjbevétel emelkedésével a legnagyobb ugrást produkálta az első 15 biztosítótársaság közül. A díjbevétel elérte a 23,2 milliárd forintot, mellyel bebiztosította helyét a top 10 biztosítótársaság listáján.

A SIGNAL Biztosító 2014-ben 31%-kal, 17,8 milliárd forintról 23,2 milliárd forintra növelte díjbevételét, ami a legnagyobb 15 társaság között a legmagasabb növekedést jelenti – hangsúlyozta dr. Kálózdi Tamás, a SIGNAL elnök-vezérigazgatója. Kiemelkedően teljesítettünk az életbiztosítások terén, az életbiztosítások díjbevétele 11,7 milliárd forintról 16,8 milliárd forintra emelkedett, mind a folyamatos díjas, mind az egyszeri díjas állomány nagymértékű fejlődést ért el.

Az új szerzést tekintve a befektetéshez kötött életbiztosításoknál közel 90 százalékos emelkedést (4,4 milliárd forintról 8,3 milliárd forintra) könyvelhettünk el. A nyugdíjbiztosításunk bevezetése is segítette az életüzletág dinamikus fejlődését. Ügyfeleink éves átlagban mintegy 240 ezer forintot tesznek félre erre a hosszú távú célra. A SIGNAL piaci részesedése az élet üzletágban 3,7 százalékot tesz ki, ami az elkövetkező években is pozitív hatást fog gyakorolni a társaság fejlődésére és eredményességére.

A piaci igényekre reagálva 2014. év végén megújítottuk kockázati életbiztosítási termékpalettánkat. Sikeresnek tekinthető az egyéni balesetbiztosításunk, az Express, amely nagy népszerűségnek örvend az ügyfelek körében. Ennek továbbfejlesztése már a 2015. évi feladatok között szerepel.

A lakossági vagyonbiztosítás területén tavaly stagnáltunk, ugyanakkor a vállalati vagyonbiztosítások piacon 13 százalék fölötti új szerzés növekedést sikerült felmutatnunk, így e területen is a legsikeresebb biztosítók közé számítunk.

A KKV szektor a SIGNAL számára hagyományosan fontos terület, hiszen tulajdonosunk, a német SIGNAL IDUNA is a vállalkozók, kisiparosok tradicionális biztosítója. Az őszi szakma-specifikus kis-, és középvállalkozói kampányunk 7 különböző szakterületet (szálloda-vendéglátás, fodrászat, gyógyszertárak, cipő és ruházati kereskedők, cukrászok, pékek, élelmiszerkereskedők, plázabeli üzletek) célzott meg. Számukra valóban testreszabott, igényeiket messzemenően figyelembe vevő ajánlatokat készítünk.

A gépjármű-biztosítások terén 2014-ben óvatos üzletpolitikát folytattunk, de ezzel együtt is sikerült díjbevételünket növelni.

Stratégiai partnereink közül ismét kiemelkedően teljesítettek az életbiztosítási brókerek, de a kompozit alkusz partnereink és a saját hálózat teljesítménye is jelentősen hozzájárult a sikerhez. Banki partnereinknél, a takarékszövetkezeteknél a fókuszban a klasszikus élet-, baleset-, valamint a vagyonbiztosítások állnak. A vállalati vagyonbiztosítások számának és volumenének jelentős növekedése a „bank és a biztosító” sikeres szakmai együttműködésének köszönhető, a takarékok NHP hitelezési aktivitása kapcsán.

2014-ben ismét pozitív eredménnyel zártunk az üzleti évet.

Ebben az évben és a középtávú tervekben is a profitabilitás és a kiegyensúlyozott működés további erősítése a célunk, mely elérését a 2015. első negyedévi eredmények már alátámasztják. Az első negyedévben a díjbevétel megközelíti a 6 milliárd forintot, s a folyamatos díjakból a bevételünk 12 százalékkal növekedett az első negyedévben.

Folyamatos növekedésben a SIGNAL

További információ:

Érdi Katalin
kommunikációs és marketingvezető
tel.:(1) 458 4186, 06 30 374 9536
erdi.katalin@signal.hu