Facebook Share Image

Hosszú távú stratégiai együttműködést köt a SIGNAL Biztosító és a BANIF Plus Bank

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Azonnali felhasználásra

2014. május 8.

Hosszútávú stratégiai együttműködést köt a SIGNAL Biztosító és a BANIFPlus Bank

Az autófinanszírozási piac élénkülését jelzi a SIGNAL Biztosító Zrt. és a BANIFPlusBankZrt. 2014. május 6-án aláírt együttműködési megállapodása. A SIGNAL Biztosító a BANIF Plus Bankáltal finanszírozott gépkocsik számára különlegesen rugalmas feltételekkel nyújt casco biztosítást.

A hazaigépjármű forgalmazás az utóbbi hónapokban már pozitív trendre váltott. Míg az új gépjárművek forgalomba helyezése 2014. első negyedévében 24%-os növekedést mutatott az előző év azonos időszakához képest (12.500 darabról 15.500 darabra nőtt), addig a forgalomba helyezett használt gépjárművek száma közel 33%-kal emelkedett. A növekvő keresletet kívánja magas szinten együtt kiszolgálni a hazai használt személygépjármű finanszírozás terén több mint 10% piaci részesedéssel és nemzetközi tulajdonosi háttérrel rendelkező BANIFPlusBank, valamint a német SIGNAL IDUNA csoport leányvállalata,a SIGNAL Biztosító.

Mind a SIGNAL Biztosító, mind a BANIFPlus Bankszerint az üzleti versenyben a rugalmasság és gyorsaság a két legfontosabb szempont, ez a kölcsönösen elfogadott cél adja az együttműködés alapját is. Mindkét fél stratégiainak minősíti,és így hosszú távra tervezi az együttműködést.A partnerek a lakossági gépjármű piacon belül szolgáltatásaikkal elsősorban a középréteget célozzákmeg és nagy hangsúlyt helyezneka nem fővárosi ügyfélkör lehető legmagasabb szintű kiszolgálására is–nyilatkozta Gáti Tamás, a BANIF kereskedelmi igazgatója.

A SIGNAL a Banif ügyfelei számára olyan, nem kötelezően előírt, de rugalmasan kezelt casco biztosítást nyújt, amely a szerződésben vállaltak szerint védettséget jelent az esetlegesen bekövetkező nagyobbkárok ellen, sőt még egy totálkár esetén is lehetővé teszi, hogy nagyobb anyagi problémák nélkül lezárhassáka finanszírozási szerződést. A biztosító ugyanakkor éves szinten ezres nagyságrendben számít új casco kötésekre, amia BANIF Plus Bank által finanszírozott járműveknekcsaknem 30-50%-át teszi ki.

Az ügyfelek számára előnyt jelent, hogy nem kell külön foglalkozniuk amegvásárolt gépjármű biztosításával. Kálózdi Tamás, a SIGNAL elnök-vezérigazgatója elmondta, hogyaz ügyfelek már afinanszírozási szerződés megkötésékoreldönthetik, hogy igénylik-e a nagy biztonságot nyújtócasco szerződést. Ha igen, csak egyszerűen kitöltenek egy nyilatkozatot, majd ezt követően a havi díjakat –a lízingdíjjal együtt -pontosan kell fizetniük, s így a finanszírozás végéig rendelkeznek casco biztosítással.

A kárrendezés gyors és rugalmas, akárbejelentést interneten vagy telefonon is megtehetik az ügyfelek.Magas színvonalát az is biztosítja, hogy aSIGNAL Biztosító ezen szolgáltatásával az elmúlt években több szakmai díjat is nyert.

További információ:

Érdi Katalin
SIGNAL Biztosító Zrt.
Kommunikációs és marketingvezető
Tel: (1) 458 4186, +36 30 374 9536
erdi.katalin@signal.hu

Gáti Tamás
BANIF Plus Bank Zrt.
kereskedelmi igazgató
Tel.: +36 30 3434 389
tamas.gati@banifplus.hu

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SIGNAL Biztosító Zrt.

Társaságunkat 1993-ban alapította Németország egyik legnagyobb pénzügyi és biztosítási konszernje a SIGNAL IDUNA Csoport, mely több mint 100 éves biztosítási tapasztalattal és stabil anyagi háttérrel áll magyarországi leányvállalata mögött. A SIGNAL IDUNA Csoport 5 milliárd € feletti éves díjbevétellel, közel 40 milliárd € befektetési állománnyal és több mint 12 millió biztosítottal rendelkezik

Kompozit biztosítóként a SIGNAL Biztosító Zrt.termékpalettáján megtalálhatóak az életbiztosítások, balesetbiztosítások, lakossági –és vállalkozói vagyonbiztosítások, csoportos egészségbiztosítások, valamint gépjármű-biztosítások. A biztosítók díjbevétel szerinti rangsorában a SIGNAL -két helyet javítva -jelenleg a 11.helyen áll.

Társaságunk díjbevétele 2013-ben is dinamikusan nőtt, és meghaladta a 17 milliárd Ft-ot. Ezen belül a befektetéshez kötött életbiztosítások díjbevétele kiemelkedően, a balesetbiztosítások pedig jelentősen növekedtek.

Banif Plus Bank Zrt.

A BANIF Plus Bank Zrt. (korábban „Bank Plus Bank Zrt.”) 2006-ban jött létre a Tecnicrédito SGPS, S.A. a Banif pénzügyi csoportba történő integrálódás eredményeként. Jelenlegi mérlegfőösszege 14,36 milliárd forintot tesz ki.

A Bank a 2010-es üzleti év folyamán jelent meg zárt végű pénzügyi lízingszerződésével, amely termék piac általi térnyerése azóta is folyamatosan növekszik. 2013-ban ezen lízingszerződések 77%-ot tettek ki a portfolión belül a 2012. évi 62% után.

A társaság dinamikus növekedését bizonyítja, hogy 2013-ban a hazai autófinanszírozó pénzintézetek rangsorában finanszírozási érték alapján a 7., míg darabszámát tekintve az előkelő 4. helyen áll.A Bank kölcsön-és lízingszerződései esetében a fő értékesítési csatornát jellemzően a gépjármű-kereskedelemmel foglalkozó ügynökök képezik.A Bank a magyar piacon továbbra is az átlagos gépjárművek finanszírozását célozza meg, amely tevékenységhez az ország 6 pontján működő fiókirodák járulnak hozzá.