Facebook Share Image

Növekedésben a SIGNAL

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SIGNAL Biztosító Zrt.

Azonnali felhasználásra

2014. május 27.

Növekedésben a SIGNAL

A SIGNAL Biztosító 2013-ban fennállásának legjobb évét zárta. A növekedés 2014 első negyedévében sem torpant meg. Miközben a biztosítási piac az első negyedévben 1,56 százalékkal csökkent, a SIGNAL 36,4 százalékkal nőtt, köszönhetően a folyamatos termék innovációknak –hangsúlyozta Kálózdi Tamás, a cég elnök-vezérigazgatója.

A SIGNAL Biztosító 2013-ban 28 százalékkal tudta növelni díjbevételét, amely így elérte a 17,8 milliárd forintot. A piac egésze már nem csökkent. Az 5,5 százalékos emelkedés jelzi, hogy a biztosítási szektor túl van a válság mélypontján.

A SIGNAL teljesítménye ehhez képest is kiemelkedő –emelte kiKálózdi Tamás. Mindez elsősorbanaz újjászervezett ügynöki és független tanácsadó hálózatnak köszönhető. Az alkuszikapcsolatokat újjáépítettük és stratégiai viszonyba kerültünk olyan partnerekkel, amelyeknek korábban nem volt együttműködésük a SIGNAL-lal.A díjbevétel tekintetében az életbróker partnereink kiemelkedően teljesítettek. A bank, a kompozit alkusz és a saját hálózat teljesítménye is jelentősen hozzájárult a sikerhez. A termékportfóliónk rendkívül versenyképes –tette hozzá az elnök-vezérigazgató, aki szerint megtette hatását, hogy a folyamatos innovációra helyezik a hangsúlyt. A SIGNAL a cégen belül rendszeresen jutalmazza a legjobb termékfejlesztéseket, termékfejlesztőket. Ezen kívül stratégiai megállapodást kötöttek független piacvezető alapkezelőkkel, többek között a Concorde Alapkezelővel, amelynek kedvező üzleti hatásai kezdenek beérni.

Újszerzésben a befektetéshez kötött életbiztosítás jelentősen növekedett,az egyszeri díjas befektetéshez kötött életbiztosítások újszerzése2012-höz képestközelmegháromszorozódott.A folyamatos díjasújszerzés (élet és nem-élet összesen)4,39 milliárd forintot tett ki2013-ban, amivela SIGNAL azon kevés társaságok közé tartozik, amelyekebben a szegmensben is növekedést tudtak felmutatni.A klasszikus életbiztosítások-a piaci trendhez hasonlóan -kissévisszaestek.A baleset-és vagyonbiztosítások is növekedtek, ezen belül a balesetbiztosításoknövekedése volt domináns. A gépjármű-biztosítások újszerzésemintegy 38,7százaléknyi emelkedést jelez.

A SIGNAL idén is jól teljesít. Az első negyedéves adatok alapján a piac ugyan 1,6 százalékkal csökkent, a SIGNAL azonban 36,4 százalékkal nőtt. Ezzel bekerült a top 10 biztosítóközé a díjbevételek alakulását figyelembe véve. Az ügyfelek száma folyamatosan nő. Megfigyelhető, hogy aközepes méretű biztosítókkal –pl.SIGNAL –együtt számolt koncentrációmegállíthatatlanul nő-hangsúlyoztaKálózdi Tamás.

A SIGNAL idén tovább kívánja erősíteni termékportfólióját és stabilizálni helyét az első 10 biztosítóközött. További új termékeketés szolgáltatásokat vezetünk be, ígya hordozható eszközökre -laptop, táblagép -optimalizált MyOffice rendszert. Ennek célja, hogy az értékesítők napi munkáját egyszerűbbé és átláthatóbbá tegye,csökkentse az adminisztrációt és a költséges papíralapú szerződéskötést.

Új lakossági vagyonbiztosítással lépünk piacraaz ősz folyamán.Nyugdíjbiztosításunkat márciusban vezettük be.Új KKV felelősségbiztosításainkkal teljes palettát nyújtunka vállalkozók számára.Ismert, hogya KKV szegmens vagyonbiztosítási védelme alacsony.Itt is áttörést szeretnénk elérni,minta családi balesetbiztosításokterén, ahol 80 százalékos eladásnövekedést értünk el.Még a nyár folyamán indítjuk a kisvállalkozások számára készült a szakmaspecifikus termékváltozatainkat.

Az első negyedév kedvező makrogazdasági teljesítménye, a belső fogyasztás növekedése alapot jelenthet az egész biztosítási szektornak a további növekedésre. Erre alapozva 2014-ben a SIGNAL hasonló nagyságrendű növekedést tervez, mint 2013-ban -összegeztevégül Kálózdi Tamás.

Növekedésben a SIGNAL

További információ:

Érdi Katalin
Kommunikációs és marketingvezető
Tel: (1) 458 4186, +36 30 374 9536
erdi.katalin@signal.hu