Facebook Share Image

SIGNAL IDUNA

Tradíció, amely jövőt teremt

  • 1906 óta az egyik legnagyobb német biztosítási konszern
  • 13,5 millió ügyfél
  • 13 ezer munkatárs

A SIGNAL IDUNA Németország 10 legnagyobb pénzügyi konszernje közé tartozik. A SIGNAL IDUNA csoport a dortmundi SIGNAL biztosítók és a hamburgi IDUNA NOVA csoport egyesülése révén jött létre 1999-ben. A Csoporthoz tartozó társaságok (biztosítók, bank, lakás-takarékpénztár, alapkezelő, létesítménymanagement) jogilag önállóak és egységes vezetés alatt állnak.

A cégcsoport tagvállalatai kezdettől fogva szoros együttműködésben álltak az ipari, kereskedelmi és kézműves középréteggel. Az IDUNA NOVA 1906-ban alapította élet- és egészségbiztosítóját az iparosok és kézművesek számára.

Rólunk: Tulajdonosi háttér - SIGNAL IDUNA | Signal Biztosító

A hamburgi példát követve 1907-ben a SIGNAL biztosítók is megalapították a dortmundi kézműves-mesterek önsegélyezésére a betegbiztosító-pénztárukat.

Dortmund és Hamburg a következő évtizedekben hivatásos biztosítási intézményekké váltak.

A SIGNAL IDUNA Csoport fejlődése során kompozit biztosítóvá vált, azaz teljes körű biztosítási védelmet nyújt a lakosság minden rétege számára. Ugyanakkor megőrizte tradicionálisan szoros kapcsolatát az iparosok és kézművesek szervezeteivel.

A csoport székhelyei ma is Dortmundban és Hamburgban találhatók.

A mai napig aktuális maradt az alapítók alapelve, a “Biztonság öngondoskodás révén”, amely gondolat az állami biztosítási rendszereket is egyre inkább áthatja. A SIGNAL IDUNA ezzel pozícionálta magát a pénzügyi piacon.

A SIGNAL IDUNA erőssége és kompetenciája abban áll, hogy széles pénzügyi termékskálájával lefedi a háztartások, valamint a középméretű gazdasági társaságok minden lehetséges kockázatát. Minőségi szolgáltatásaival minden társadalmi réteg biztosítási igényét képes kielégíteni.

A SIGNAL IDUNA Magyarországon, Lengyelországban és Romániában biztosítótársaságok formájában, míg Svájban egy viszontbiztosító társaságként van jelen.

A SIGNAL IDUNA konszern közel 13 millió biztosítási szerződéssel és a teljes magyar biztosítási piac többszörösének megfelelő, 62 milliárd euró tőkebefektetéssel rendelkezik.

A SIGNAL IDUNA Csoport számokban

A SIGNAL IDUNA névadó szponzora a világ egyik legszebb stadionjának. A 80 ezer főt befogadni képes stadion, a SIGNAL IDUNA Park Dortmundban található, és otthont ad a Borussia Dortmund, többszörös német bajnok futballcsapatnak.

Rólunk: Tulajdonosi háttér - SIGNAL IDUNA | Signal Biztosító

 

Tudta-e?

  • A SIGNAL IDUNA kezdetben az iparosok és kézművesek biztosítója volt. Amelyik vállalkozás csatlakozott a biztosítottak köréhez, annak kárát rövid határidőn belül rendezték úgy, hogy a javításokat maguk a biztosítottak végezték el egymásnak. A logóban található karika a mai napig szimbóluma ennek az együttműködésnek, ugyanis nem mást, mint a vakoláshoz használt kőműveskanalat, a "fándlit" ábrázolja.
  • Anyavállalatunk, a SIGNAL IDUNA nevében nem a Németországgal közös folyónkra, a Dunára történő utalás található, ugyanis az Iduna egy germán eredetű lánynév, amely az örök ifjúság istennőjének nevéből ered.
  • A Dortmundban található, 2009-ben a világ legszebb stadionjának választott SIGNAL IDUNA Parknak német anyavállalatunk a névadója és egyben támogatója is, amely otthont ad Európa egyik legnagyobb futballklubjának, a Borussia Dortmundnak. A stadion több mint 80 000 néző befogadására képes. A renitens szurkolókat, focihuligánokat az épület belsejében található cellákba is utasíthatják a rend fenntartása érdekében és csak a meccs végén engedik ki őket, akik így lemaradnak az élményről, mert a cellákban nincsen televízió, ahol a meccs közvetítését figyelemmel kísérhetnék. Ezért már megéri jól viselkedni.