Facebook Share Image

A SIGNAL IDUNA felvásárolja az ERGO Életbiztosítót és az ERGO Nem-élet Biztosítót Romániában

Mark Osterloff web

A SIGNAL IDUNA romániai leányvállalata (SIGNAL IDUNA Asigurare Reasigurare S.A.) 2021. május 20-án megállapodást kötött az ERGO Gruppe Részvénytársasággal a két biztosítótársaságának (ERGO Asigurări de Viaţă SA (Élet) und ERGO Asigurări SA (Nem-élet) felvásárlásáról. A tranzakciót - az illetékes román hatóságok engedélyének megszerzése után - 2021. év végéig kell lebonyolítani.

„Ez az akvizíció jelentősen hozzájárul a meglévő szolgáltatási kínálatunk kiszélesítéséhez Romániában. Örömünkre szolgál, hogy a megerősített csapattal tovább folytathatjuk a sikeres növekedést. Ezen intézkedésünk egyben bizonyítékul is szolgál a hosszú távú kelet-európai elköteleződésünkre - nyilatkozta Mark Osterloff, a SIGNAL IDUNA Csoport külföldi leányvállalatokért felelős vezetője.

 

A SIGNAL IDUNA Csoport a magyarországi és a lengyelországi piacra lépés után 2008. óta Romániában is aktiv. A mostani tranzakció következtében a leányvállalat éves díjbevétele 50 százalékkal fog növekedni.

Romániában a SIGNAL IDUNA piacvezető a magánszemélyek számára nyújtott egészségbiztosítások területén. Ezen kívül minőségi élet- és balesetbiztosításokat kínál ügyfeleinek. Az ERGO Románia becsatlakozása révén a termékportfólió vagyon-, valamint hitelfedezeti biztosításokkal egészül ki.

2021. május 20.

SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt.