Facebook Share Image

Csak a rossz tapasztalatból

vagyunk hajlandóak tanulni?

Nem kellene, hogy így legyen, hiszen egészségünk védelme a legfontosabb!

Budapest, 2022. április 20. - Az emberek közel fele (47%) volt már olyan helyzetben, ahol úgy érezte, hogy az anyagiak miatt nem kapta meg időben a legmegfelelőbb orvosi kezelést betegség vagy baleset esetén. Nem véletlen, hogy tízből négy ember fordult meg magánegészségügyi ellátásban az elmúlt egy évben. Jóval többet foglalkoznak egészségükkel azok, akik közvetlen rossz tapasztalattal rendelkeznek az egészségüket, vagy az ellátást illetően – derül ki a SIGNAL IDUNA Biztosító felméréséből. 

A megkérdezettek túlnyomó többsége úgy véli, hogy 1 - 5 millió Ft közötti megtakarítási összegre lenne szüksége a nyugdíjas éveire, de a válaszadók kétharmadának még sincs megtakarítása, illetve 28%-a rendelkezik 50 - 100 ezer Ft közötti megtakarítással.

Tízből közel kilenc magyar havi 15 ezer forintnál kevesebbet költ egészsége megőrzésére, vagyis vitaminokra, testmozgásra, kezelésekre stb. Közel 40 százalék esetében a havi 5 ezer forintot sem éri el ez az összeg. Ezen a téren a férfiak és a nők között nincs szignifikáns eltérés

mennyit koltesz diagram 400x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


A válaszadók többsége (61%) nem vett igénybe az utóbbi egy évben magánorvosi ellátást, akik igen, azok közül valamivel kevesebben voltak szűrővizsgálatok miatt magánorvosnál, mint betegség kezelése céljából, tízből egy ember pedig mindkét okból igénybe vett magán ellátást.

igenybe vettel diagram 400x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A megkérdezettek közel fele (47%) ugyanakkor volt már olyan helyzetben, ahol úgy érezte, hogy a saját anyagi korlátjai miatt nem kapta meg időben a legmegfelelőbb orvosi kezelést betegség vagy baleset esetén. Nem meglepő módon ők jóval nagyobb arányban (51%) fordultak magánorvoshoz. Ugyanígy azok közül is többen (46%) vettek részt magánorvosi ellátásban, akiknek – vagy akik családtagjának - volt balesete a megelőző három évben. Közülük többen vannak, akik havi 15 ezer forintot meghaladó összeget költenek egészségükre (20%), szemben a balesetet nem tapasztalók 8 százalékával.

egeszsegmegorzes diagram 400x400

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez tehát azt mutatja, hogy amíg nincs közvetlen rossz tapasztalatunk az egészségünket, vagy az ellátást illetően, kisebb eséllyel keresünk fel magánorvost, és az egészségünkre is kevesebbet költünk.

Nem szabadna megvárni a bajt!
Betegség, baleset bárkivel előfordulhat, az ebből történő felépülés pedig nagyban függ attól, hogy időben hozzáférünk-e a megfelelő orvosi ellátáshoz. Sajnos hazánkban a lakosság mindössze 15-20 százaléka rendelkezik balesetbiztosítási védelemmel, az egy főre jutó balesetbiztosítási díjakat tekintve pedig sereghajtók vagyunk Európában. Holott komolyabb vészhelyzeti tartalékok hiányában egy nem várt baleset akár jelentős terhet is róhat a családra.

De nem csak balesetek, hanem betegségek is nehéz anyagi helyzet elé állíthatják a családokat. Ez hazánkban különösen igaz, hiszen az Európai Unión belül második helyen állunk a daganatos megbetegedések számában, míg a daganatos megbetegedések okozta halálozási arányszám nálunk a legmagasabb, de szív- és érrendszeri megbetegedések tekintetében is a lista élén vagyunk. Ennek oka leginkább a kevés szűrővizsgálat: az Eurostat szerint 2017-ben például az 50–69 éves magyar nők mindössze 41 százaléka vett rész emlőrák szűrésen a megelőző két évben, szemben az Unió egészére jellemző 61 százalékkal.

Az anyagi fedezet hiányában, vagy a hosszú várólisták miatt elmaradó szakorvosi kezelések sajnos az életminőséget is jelentősen ronthatják, plusz anyagi és lelki terhet róva a hozzátartozókra is. Erre kínál megoldást a SIGNAL IDUNA új csoportos baleset-, élet- és egészségbiztosítási terméke, a TESTRESZABOTT VÉDELEM. A modulárisan felépülő termék vázát a balesetbiztosítás jelenti, amihez további kiegészítő biztosítások választhatók, amely a gyermekekre és házastársra kiterjesztve az egész családnak teljeskörű védelmet nyújthat.

A balesetbiztosítás nem csak baleseti halál vagy maradandó egészségkárosodás esetén fizet, de csonttörés, a lágy részek sérülése esetén is, továbbá kórházi térítést, tanulási támogatást, műtéti térítést is nyújt, emellett keresőképtelenség esetén is térít.

A balesetbiztosítási védelem kiegészíthető kockázati életbiztosítással, amely nem csak halál esetén jelent anyagi segítséget a családnak, de abban az esetben is, ha a biztosítottnál súlyos betegséget diagnosztizáltak, előrehozott egyszeri szolgáltatást is nyújthat.

Számos betegség esetén a kórházban töltött idő és a felépülés alatti jövedelemkiesés mellett számolni kell a betegség hosszú távú egészségügyi következményeivel is. 10-ből mindössze 1 stroke túlélő tünetmentes, 9-nek tehát együtt kell élnie a betegség valamilyen negatív következményével. Ebben nyújt segítséget a kritikus betegségek biztosítása, ami 34 féle kritikus betegség esetén nyújthat anyagi segítséget, akár az utókezelések költségeinek finanszírozásával, akár a felépülés támogatásával, valamint a betegség miatti jövedelemkiesés pótlásával.

Az egészségügy leterheltsége miatt sajnos ma Magyarországon helyenként nehézkes hozzáférni orvosi tanácshoz, véleményhez. Ebben segíthet a SIGNAL IDUNA Biztosító partnere, hiszen éjjel-nappal hívható telefonos segítségnyújtást biztosít, de akár a vizsgálati leletek, zárójelentések értelmezésében is segítséget nyújt. Emellett nagyértékű diagnosztikai vizsgálatok hozzáférését is biztosítja (MR, CT, PET-CT, ultrahang., röntgen), sorban állas nélkül, kiemelt környezetben, országosan.

Mivel a daganatos megbetegedések és halálozások száma rendkívül magas hazánkban, ezért különösen fontos a korai diagnózis. A korai stádiumban felfedezett daganatok 90%-a gyógyítható, szemben a késői stádiumban felfedezett daganatok néhány százalékával. Daganatos megbetegedéseknél sok esetben akár 10-15 vizsgálatra is szükség van a megfelelő diagnózishoz. A daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló kiegészítő egészségbiztosítás terhére akár 8-12 munkanapon belül végig viszik a teljes kivizsgálást a diagnózisig és kezelési javaslatig.


Háttérinformáció
A SIGNAL IDUNA Biztosító Zrt, a dortmundi és hamburgi székhelyű, a Németország 10 legnagyobb pénzügyi és biztosítási konszernje közé tartozó SIGNAL IDUNA Csoport leányvállalata. A magyar leányvállalat már közel három évtizedes múltra tekint vissza és kompozit biztosítóként évek óta tartó dinamikus, piaci átlag feletti növekedést mutat. Ennek köszönhetően díjbevétele alapján 2014. óta a hazai biztosítótársaságok TOP 10 élmezőnyébe tartozik.

További információ:
Szűcs Veronika
Kommunikációs és marketing osztályvezető
Mobil: +36 (30) 526-9655
E-mail: szucs.veronika@signal.hu
www.signal.hu