Facebook Share Image

 

Biztonságban otthon

Home office-ban is

SIGNAL Blog / Lakás

A mai fogyasztói társadalomban egyre nehezebb megteremteni a munka és a magánélet közötti egyensúlyt, pedig számos előnnyel jár, ha kialakítunk egy egészséges rutint. Fejleszti az életminőségünket, csökkenti a stresszt, ezáltal a munkával kapcsolatos betegségek kialakulásának kockázatát is. Nem beszélve arról, hogy a munkáltató számára is előnyös egy kiegyensúlyozott munkahelyi légkör fenntartása, hiszen így csökkenthető a fluktuáció, nő az alkalmazottak motivációja és hatékonysága, ezzel pedig a vállalat versenyképessége. A távmunka a munkavállalók nagy segítségére van a harmónia kialakításában.

A koronavírus berobbanásakor, amelyik cég csak tehette, átállt az otthoni munkavégzésre. Bár a vírushelyzet enyhült, a tartós home office és a hibrid munkavégzés lehetősége már elvárássá vált a legtöbb munkavállalónál. Az Országos IT Megmérettetés és az ITmap által készített online kutatásból például kiderül, hogy a résztvevők több mint 80 százaléka szerint kizáró ok egy munkahelyváltás esetén, ha nincs lehetőség home office-ban dolgozni.

Bár a távmunkának rengeteg előnye van, az utazási idő és költségek megspórolásától a nyugodtabb munkakörülményeken át a hatékonyabb munkavégzésig, ugyanakkor hátrányokkal is számolnunk kell. Home office-nál a sok elektromos eszköz használata és a fűtés érezhetően megdobja a rezsit, különösen az emelkedő energiaárak mellett. Bár még korai megmondani, a fentebb említett online kutatásból az is kiderül, hogy az energiaválság a munkavállalók közel 80 százalékának egyáltalán nem befolyásolja azt, hogy bejárnak-e majd az irodába.

A rezsitöbblet mellett nem elhanyagolható hátrány az otthoni balesetek számának növekedése sem. Statisztikák szerint ugyanis otthon ér minket a legtöbb baleset, ez pedig egyenesen arányosan emelkedik a home office-ban töltött idő emelkedésével. Bár már több, mint két éve átálltak a cégek a távmunkára, sokan még mindig abban a tévhitben élnek, hogy a home office és a hibrid munkavégzés egy szürke zóna a biztosításban, és nincsenek tisztában a lehetőségeikkel. Szerencsére ma már léteznek kiegészítő biztosítások, melyek kiterjednek az otthoni munkavégzéshez használt eszközökre is, mint például a céges laptop, telefon, egér, billentyűzet, egyéb kütyük. A SIGNAL IDUNA személyi felelősségbiztosítással kiegészített lakásbiztosításaival az említett, munkáltató által rendelkezésre bocsátott munkaeszközökben keletkezett károkat is megtéríti a biztosító.

Történjen a sérülés kezelési hiba, ügyetlenség, gondatlanság vagy külső események mechanikus hatásai, illetve bármilyen folyadék vagy nedvesség miatt, a biztosítás megtéríti azt a szerződésben vállalt mértékig. Tűz- és elemi károk, valamint betöréses lopáskárok esetén az ingóság biztosítási összegének 20%-ig, kezelési hiba, gondatlanság miatt bekövetkező személyi felelősség károk esetén 50 000 forintig.

Ami talán a munkahelyi eszközök károsodásán felül még fontosabb, hogy bizony velünk is történhetnek incidensek. Egy súlyosabb baleset vagy több napos kórházban tartózkodás akár jelentős anyagi terhet is róhat ránk. Éppen ezért jó, ha a lakásbiztosítási szerződést balesetbiztosítási fedezettel is kibővítjük, így nem kell aggódni az esetleges plusz költségek miatt.

A fentiek tükrében egyetérthetünk abban, hogy fontos a személyreszabottság kérdése illetve, hogy időközönként akár évente is felülvizsgáljuk a lakásbiztosításunkat, hogy az megfeleljen az igényeinknek és tükrözze az aktuális állapotot.

A témában bővebb információt talál weboldalunkon: https://www.signal.hu/hu/vizsgalja-felul-a-lakasbiztositasat

 

2022.09.29.

SIGNAL Lakásbiztosítás