Facebook Share Image

 

Lakásbiztosítási kampány?

Íme a részletek!

 

SIGNAL Blog

A lakásbiztosítási kampány keretében idén március 1. és április 2-a között a biztosítási évfordulón túl extra lehetősége van arra, hogy lakásbiztosítást vagy akár biztosítót váltson díjmentesen. Erről az idén januárban hatályba lépett Bit. (vagy biztosítási tevékenységről szóló törvény) módosítás rendelkezik. Amennyiben már elgondolkodott rajta, hogy felülvizsgálja vagy esetleg lecserélje a lakásbiztosítását, akkor íme néhány információ amire érdemes figyelnie.

A felmondáshoz írásbeli felmondó nyilatkozatot szükséges kitölteni, aminek idén április 2-ig be kell érkeznie a biztosítóhoz. Ezzel párhuzamosan mindenképp ajánlott új biztosítást is kötni, hogy ne maradjon fedezet nélkül az ingatlanunk a köztes idősávban sem.

Ne bízza a szerencsére otthona biztonságát!
Életünk egyik legnagyobb anyagi befektetése a saját otthon megteremtése. Ahhoz, hogy szeretett otthonunkat biztonságban tudhassuk, fontos a megfelelő lakásbiztosítás kiválasztása. Az első, és kétségkívül a legfontosabb, hogy fedezze egy káresemény esetén keletkező kárt. Ha a lakásbiztosítása alulbiztosított, valószínű, hogy káresemény esetén csak részleges és nem a tényleges károk megtérítésére számíthat.

Egyre többen ismerik fel a tényt, hogy lakásbiztosítással rendelkezni nem luxus, hanem sokkal inkább előremutató és észszerű lépés, nem véletlen, hogy jelzáloghitel mellé kötelező lakásbiztosítást is kötni az ingatlanra.

Mitől válhat egy lakásbiztosítás alulbiztosítottá?
„A biztosító az újértéken tartás érdekében az infláció mértékével emeli a biztosítási összegeket, de a folyamatos változásoknak, bővítéseknek köszönhetően. az otthonunkon végzett felújítások vagy akár új ingóságok beszerzése miatt. Ezért fontos, hogy évente egy biztosítási szakemberrel egyeztessünk a megfelelő védelem érdekében és minden esetben a valós értéknek megfelelően kerüljön megállapításra a biztosítási összeg.

Legyünk felkészültek…
Nem lehet elégszer kihangsúlyozni, hogy az otthonunk és a vagyontárgyaik megfelelő értékben való biztosításának kulcs, hogyha időről időre felülvizsgáljuk szerződésünk részleteit. Gondoljuk csak végig, hogy mennyibe kerülne az otthonunk helyreállítása, a biztosítási összeget ugyanis új értéken (újrabeszerzési ár, utánpótlási új érték) kell meghatározni. Hiába nyerünk ugyanis az alacsonyabb biztosítási összeggel a biztosítási díjon, ha beázás, betörés vagy tűzkár esetén a keletkezett károk értékénél arányosan kevesebbet fizet majd a biztosító. Az egyik legfontosabb az alulbiztosítottság elkerüléséhez, hogy valós értéken biztosítsuk az ingatlant és a bennük található vagyontárgyakat is.

A fentiek tükrében különösen fontos, hogy amint felújítottuk vagy bővítettük az otthonunkat, illetve nagyobb értékű ingóságokat szereztünk be, mint műszaki eszközök vagy nagy értékkel bíró bútorok, akkor minél rövidebb időn belül aktualizáljuk a szerződésünk biztosítási összegeit.

Kiegészítők személyre szabottan
Szükség lehet a szerződés felülvizsgálatára akkor is, ha esetleg megváltozott az élethelyzetünk, például home office-ban dolgozunk és a munkáltató eszközeit használjuk otthonunkban. A SIGNAL IDUNA lakásbiztosításai igény szerint kiegészíthetőek, így akár a céges munkaeszközökben (asztali számítógép, laptop, monitor) keletkezett károkat is megtéríti a biztosító.

Ugyanígy érdemes azt is átgondolni, hogy milyen kiegészítőkre lehet szükségünk az alapfedezeten kívül. Van napelem a háztetőn? Vettünk mostanában nagy értékű elektronikai eszközt? Rengeteg élelmiszer van betárazva a család hűtőládájában? A fenti kérdéseket érdemes feltennünk, ugyanis sok olyan esetben is segítségére lehet a lakásbiztosítás, amire első körben nem is gondolnánk.Nincs más teendője, mint felvennie a kapcsolatot tanácsadónkkal és kérnie egy díjkalkulációt, amely nem jár semmilyen kötelezettséggel és költséggel.

A SIGNAL IDUNA mindkét lakásbiztosítása, a SIGNAL Otthonés a SIGNAL BÁSTYA MAXis rugalmasan alakítható, számos kiegészítő biztosítás közül lehet választani, többek között vagyon-, felelősség-, balesetbiztosítás, kivitelezés, felújítás alatt álló épületek építés-szerelés kiegészítő biztosítása, munkanélküliség esetén díjmentesítés, illetve a BÁSTYA MAX-nál pl. kockázati életbiztosítási modul.)

Lakásbiztosítások