Facebook Share Image

 

Új évi fogadalmak - mutatjuk, hogyan érdemes célokat kitűzni

SIGNAL Blog

A sikeres emberek egyik közös vonása, hogy célokat tűznek ki és valósítanak meg. Kiváltképp lényeges ez a mai bizonytalan gazdasági környezetben.

Ha úgy érzi, hogy nem elégedett azzal az élettel, amit él, itt az ideje pontosan megfogalmaznia, mire is vágyik, és azt célitűzéssé alakítania. A célok kitűzése és a megvalósítás tervezése olyan biztonságot adhat, ami megteremti a tartós szabadságot. Célokat kitűzni azonban egyáltalán nem könnyű, sokan már a megfogalmazásnál elakadnak.

A céloknak van egy hierarchiája, egy rendszere. A célkitűzés akkor lesz jó és eredményes, ha belülről kifelé haladunk bennük. Először a saját személyes, egyéni céljait határozza meg. Milyen életet akar élni? Hol akar élni? Kikkel akarja megosztani az életét? A következő szint a család, a gyerekek, a barátok köre, a magánélet egy szélesebb szférája. Mit akar elérni a családjával? És csak ezek után következnek az üzleti és karriercélok.

Az álmait akkor lesz képes célokká alakítani, ha a lehető legpontosabban fogalmazza meg őket és dátumot is tűzzön ki, amikorra el akarja érni. Innentől az a feladata, hogy elgondolkozzon, hogy ehhez mit kell tennie, kit kell megkeresnie, kitől szükséges tanulnia.

Az újévi fogadalmak általában igen rövid életűek, a lelkesedés jó esetben néhány hétig tart. Ezzel szemben az alaposan átgondolt célokhoz hosszú időn keresztül tudjuk tartani magunkat. Ezért is fontos, hogy szánjon rá időt, hogy minél teljesebben fogalmazza meg a céljait. Választhat 1, 3, 5 vagy 25 éves célokat. Haladjon a kisebbektől a nagyobbak felé, mert ha a kisebbeket sikeresen eléri, az önbizalmat adhat a nagyobb, hosszabb távú célok megvalósítására.

Ne olyasmikkel foglalkozzon, amikre nincs ráhatása, hanem vegye a kezébe az élete irányítását!
„A terv nélküli cél csak kívánság.“- mondta Antoine de Saint-Exupéry

Népszerű újévi fogadalom, hogy jobban vigyázunk a pénztárcánkra és megpróbálunk félretenni, és elérjük a kisebb vagy akár nagyobb pénzügyi céljainkat!Ha bővebb tájékoztatásra lenne szüksége a pénzügyi döntésekkel kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot velünk!

2023.01.05.

SIGNAL IDUNA Biztosítások