Facebook Share Image

 

Boldog nőnapot!

Ünnepeljük a hölgyeket kicsit másképp!

SIGNAL Blog

Mindenekelőtt szeretnénk Boldog nőnapot kívánni a hölgyeknek!
Sok a félreértés a nőnap kapcsán, mert sokan nem értik, hogy miért is kell valakit a neme alapján köszönteni ezen a napon, de valójában ez az ünnep sokkal többről szól. A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet 1917 óta (Magyarországon 1948 óta) minden év március 8-án tartanak.

Mi köti össze a nőket? A női erő és energia.
Az egyik legnagyobb kihívás, hogy miként tudnak megfelelni az önként, a mások által rájuk ruházott szerepeknek, amelyben helyt kell állniuk a maximumot nyújtva, nőként, anyaként, feleségként csakúgy, mint a hivatásában kiteljesedő önmegvalósító nőként.

A mai Nőnap alkalmából kissé rendhagyó módon egy civil kezdeményezést szeretnénk bemutatni, amelynek három fiatal hölgy az elindítója, akik 2018-ban célul tűzték ki, hogy a menstruációs szegénység sújtotta magyarországi nőket különböző intim higiéniai és tisztálkodási termékekkel segítsék. Az adománygyűjtő mozgalom keretében a rászoruló nőknek egy táskába összecsomagolva alapvető női higiéniai csomagot gyűjtenek, amit a kampány után a szervezők a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével a nehéz körülmények között levő nőknek adományoznak országszerte.

A „nemluxustáska” akció keretében 2019-ben több mint 10 ezer táska gyűlt össze, 2020-ban pedig körülbelül 17 ezer táskát sikerült leadniuk a lelkes adományozóknak. 2021-ben a kampány megrendezését a vírushelyzet gátolta, de tavaly ismét életre hívták a kampányt, és bár 2020-hoz képest kevesebb, de így is több mint 13 ezer darab táska gyűlt össze.

A kozmetikai termékekkel megtöltött retikülöket olyan nők kapják, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen, hiszen az élelmiszer- és a higiéniai termékek között kell dönteniük.

Aki segíteni szeretne, kérjük, hogy válasszon ki egy viszonylag jó állapotban levő táskát, amire már nincs szüksége, vagy nem hordja, és azt töltse meg mindennapi higiéniai termékekkel.

signal_blog_nemluxustaska

 

Mi kerüljön a táskába?
- Egészségügyi szárnyas betét
- Szappan vagy tusfürdő
- Sampon (és opcionálisan hajbalzsam)
- Testápoló vagy kézkrém
- Dezodor
- Fogkefe
- Fogkrém
- Maszk (lehet mosható vagy egyszerhasználatos is)
- Kézfertőtlenítő
- Kedves személyes üzenet tőled

 

 

 

Gyűjtési időszak: 2023. február 18. - március 11.

A Budapesti gyűjtőponton szombatonként 15:00-20:00 közt várják a táskákat, valamint a FOXPOST automatáin keresztül is fel lehet adni a csomagot ingyenesen, egyszerűen és gyorsan.

Bővebb információ a kampányról: https://nemluxustaska.hu/

Minden táska számít!

2023.03.08.

#nemluxustaska