Facebook Share Image

 

Bringázzunk egyet!

SIGNAL Blog / Család

A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol a szervezetre. Szerencsére napjainkban reneszánszát éli és kiváló gondolatelterelő módszer lehet, ami a stressz csökkentésének összes pozitív hatását magában foglalja.

Örömünkre szolgál, hogy névadó támogatója lehetünk az „I. SIGNAL IDUNA x Bringázzunk egyet” eseménynek, hiszen az egészségmegőrzés egyik kulcsfontosságú pillére a fizikai és mentális erőnlét. Hiszünk az együtt megélt közösségi és minőségi sportélményben, amely erőt ad, támogat és segít színesebbé tenni a szürke hétköznapokat. Munkatársaink és a vezetőség körében is kedvelt szabadidős tevékenység a kerékpározás, amely nem csak egy szuper családi program, de kiváló sporttevékenység is.

Az esemény június 17-19. között kerül megrendezésre, azaz ezen a hétvégén Örvényesen, így ha még nincs programod, nézz le, helyszíni nevezés még korlátozott számban elérhető!

Mindenesetre összeszedtünk nektek néhány pontot, mire érdemes figyelni bringázás előtt és közben.

Ellenőrizzük a jármű műszaki állapotát!
Fontos tudni, hogy a kerékpárnak éppúgy szüksége van rendszeres szervízelésre, mint egy autónak. Ellenőrizni kell a gumik állapotát, a külsőt és a belsőt is. Repedezett, kopott gumival balesetveszélyes közlekedni. Vizsgáljuk át a felniket, látunk-e deformációt, repedést. Nézzük meg a küllőfuratok környékét is, ha kifehéredést, repedést látunk, az aggályos és cserére lehet szükség. Szintén probléma, ha a szegecselés kezd kilazulni, mozogni illetve a küllők feszessége is lényeges.
Ellenőrizzük a fékek állapotát, majd a kormánycsapágyat. Ne szoruljon, ne forduljon darabosan, ne adjon ki kotyogó hangot. Ha bármilyen problémát észlelünk, és nem segít az olajozás, meghúzás, akkor indokolt a csapágy cseréje.Sokak számára lényegtelennek tűnhet, de a váz állapotát is időről időre meg kell vizsgálni. Töröljük le, és ellenőrizzük, látunk-e horpadást, mélyebb karcolódás nyomát. Ellenőrizzük a nyereg beállítását, majd a váltókat és a láncot. A rendszeres olajozás, zsírozást otthon is el tudjuk végezni, de bármilyen aggasztóbb jel, repedés, horpadás, kopás észlelésénél már forduljunk szakszervízhez, ahol meg tudják állapítani, szükség van-e cserére.Menet közben ugyanis hatalmasat lehet esni egy hirtelen defekt esetén, vagy ha leesik a lánc, lefittyed hirtelen a nyereg, félrecsúszik a kormány.

Fontos a megfelelő öltözet!
A balesetek megelőzése érdekében mindig viseljünk megfelelő öltözéket és védőfelszerelést. Fontos, hogy a ruházatunk testhezálló, kényelmes legyen. Komoly balesetet okozhat, ha például a hölgyek szoknyában kerékpároznak és a libbenő anyag beakad a kerékbe, láncba. Érdemes a bővebb szárú nadrágokat is mellőzni.

A bukósisak viselése nélkülözhetetlen, mert komoly fejsérülésektől óvhat meg. Jó szolgálatot tehet a kesztyű is, valamint a biciklizni tanuló gyermekek számára egy térd és könyökvédő is hasznos lehet, hogy minél kevésbé sérüljenek a végtagok egy-egy előforduló esésnél.

A jó idő beköszöntével egyre többen váltanak tömegközlekedés helyett kerékpárra, és a hétvégi családi kerékpártúrázók száma is megugrik ilyenkor. Mivel a kerékpározók közül sokan nincsenek tisztában a KRESZ szabályokkal, így azt sem tudja mindenki, hogy Magyarországon nem mindig a kerékpárúton érkezőnek van elsőbbsége. Ez sajnos igen sok baleset forrása.

Akár forgalmas városi közlekedésben, akár kijelölt bicikliúton kerékpározunk, a közlekedési szabályokra mindig oda kell figyelnünk. Saját és mások biztonsága érdekében kifejezetten fontos, hogy törekedjünk a láthatóságra, jelezzük irányváltoztatási szándékunkat, viseljünk bukósisakot. De közel ennyire fontos az is, hogy kössünk biztosítást, mielőtt nyeregbe pattanunk!

Tehát ne feledjétek, várunk mindenkit a I. SIGNAL IDUNA x Bringázzunk egyet rendezvényen egy közös tekerésre. Egy gasztro versenytúrára keretében QR-kódokkal érvényesítheted a távodat a tó jellegzetes vendéglátói helyein a Balaton körül az általad választott távon. Ha sietsz, akkor egy nap alatt is teljesítheted, ha nem, akkor szánd rá az egész hétvégét. Levezetésképpen Örvényes Beachen pénteken és szombaton egyaránt esti koncertekkel várunk.

Időpont: 2022. június 17-18-19.
Start: Legisly Örvényes Beach
Részletek

2022.06.16.

SIGNAL Testreszabott védelem