Facebook Share Image

 

Győzött az egészségtudatosság,

de nem árt az óvatosság

SIGNAL Blog / Család

Az egészségtudatos életmód ma már nem csak egy szűk rétegre jellemző, a pandémia is kiemelte a jelentőségét. Az emberek egyre inkább felismerik, hogy a megelőzés jobb és olcsóbb, mint a gyógyítás. A negatív események és váratlan történések is az életünk részei csakúgy, mint a boldog pillanatok. Mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy mi történne akkor, ha ő vagy egy családtagja hirtelen lebetegedne vagy kórházba kerülne.

Van, ami nem előzhető meg
Látszik tehát, hogy mind többen igyekeznek proaktív módon közelíteni az egészséghez, megelőzni a bajt. Sajnos azonban léteznek olyan betegségek, amelyek a legtudatosabb életmód mellett is felütik fejüket, de ugyanígy baleset is bárkivel előfordulhat. Ezekre az esetekre érdemes előre felkészülni, megfelelő biztosítással ugyanis komoly anyagi terhet vehetünk le a vállunkról.

Vannak akik struccpolitikát folytatnak vagy szuperhősnek érzik magukat és biztosak benne, hogy velük nem történhet baj. Egy baleset mindig a legrosszabbkor történik, ezért fontos, hogy felkészültek legyünk minden eshetőségre.

Vegyük például a sportolást és a kerékpározást. A jó idő beköszöntével egyre többen váltanak tömegközlekedés helyett két kerékre, és a hétvégi családi kerékpártúrázók száma is megugrik ilyenkor. Sokan választják a munkába járáshoz is a kerékpárt a jó idő beköszöntével.

Mivel a kerékpározók közül sokan nincsenek tisztában a KRESZ szabályokkal, így azt sem tudja mindenki, hogy Magyarországon nem mindig a kerékpárúton érkezőnek van elsőbbsége. Ez sajnos igen sok baleset forrása, amely akár egy pillanat műve és bárkivel megtörténhet.

A gyermekbalesetek többsége különféle sporteszközök használata közben történik, de minden szülő és nagyszülő jól tudja, hogy a kicsik a legváratlanabb helyzetekben képesek megsérülni vagy megütni magukat egy pillanat alatt.

Elég egy kéztörés ahhoz, hogy valaki akár néhány napra kórházba kerüljön és kiessen a munkából. A SIGNAL IDUNA új, Testreszabott Védelem csoportos baleset-, élet- és egészségbiztosításával az egész család teljeskörű védelemben részesülhet, igazodva az igényeikhez.

Fontos kiemelni, hogy a biztosítás egy kéztörés esetében is térít, de akár fedezheti a költségeket abban az esetben is, ha kórházi ellátásra szorulnánk. De nem csak törés, hanem a lágy részek sérülése, így ficam, szalagsérülés esetén is fizet a biztosítás.

Saját és mások biztonsága érdekében kifejezetten fontos, hogy törekedjünk a láthatóságra, jelezzük irányváltoztatási szándékunkat, viseljünk bukósisakot. De közel ennyire fontos az is, hogy kössünk biztosítást, mielőtt nyeregbe pattanunk!

2022.03.25.

SIGNAL IDUNA

Testreszabott Védelem