Facebook Share Image

Így kerüld el a péntek 13-i kellemetlenségeket

SIGNAL Blog / Család

Szerencse vagy bosszúság fűződik a bűvös naphoz? Hogy minden rendben legyen ezen a megosztó napon is, olvassa el cikkünket.

Sokan a péntek 13-át tartják a legszerencsétlenebb napnak a naptárban, amikor valószínűleg minden elromlik, és lépten nyomon baleset történik. Akár babonás vagy, akár nem, jó felkészülni arra, hogy elkerülj néhány gyakori balesetet, történjen az péntek 13-án, vagy bármely más napon.

péntek 13 honlapA háztartás számtalan baleset helyszíne lehet. A legrosszabb, ami péntek 13-án megtörténhet, az nyilván a tükörtörés, hisz azzal hét év balszerencsét is kockáztatsz, de vannak ennél jóval tipikusabb és gyakoribb balesetek is.

A létra például meglehetősen gyakran okoz balesetet az otthonokban, legyen szó takarításról, házi barkácsolásról vagy ereszcsatorna tisztításáról. Ha te sem használod napi szinten a létrádat, légy óvatos, mikor előveszed.

A háztartási balesetek leggyakoribb fajtái a fulladás, esés, égési sérülés, mérgezés. A konyhában leselkedik a legtöbb veszély: forró tűzhely, éles kés, kiömlött folyadékok miatti csúszásból eredő törés… A gyermekeknél a fulladás sem ritka, ahol ráadásul nem is a tengerek, tavak szedik a legtöbb áldozatot, hanem a kis, bokáig, derékig érő vízzel töltött kerti medencék. Soha ne hagyd tehát a gyermeket felügyelet nélkül víz közelében! Emellett a szúró-vágóeszközöket, kést, ollót vagy bármilyen, szereléshez használatos szerszámot és a gyógyszereket is tartsd távol a gyerekektől.

Szerencsére az otthoni balesetek közül évről-évre egyre kevesebb végződik halállal. A KSH adatai szerint 2019-ben összesen 1683 ember vesztette életét otthoni balesetben, szemben a ’90-es évek elejével, amikor még bőven több mint 4 ezren hunytak el a saját lakásukban vagy egyéb ingatlanban elszenvedett szerencsétlenség következtében.

A fenti balesetek nagy része egy kis odafigyeléssel elkerülhető, azonban az ördög sosem alszik, szerencsétlenség így is bárkivel megtörténhet. Ha a kellemetlenségtől, fájdalomtól nem is, a balesetek anyagi terheitől megóvhatod magad egy megfelelően összeállított balesetbiztosítással. Ebben segít a SIGNAL IDUNA Biztosító egyéni balesetbiztosítása is, amely kiterjed mind a bel-, mind pedig a külföldön, a nap bármely időszakában bekövetkező balesetekre.

Az alapbiztosítás a baleseti halálra és baleseti rokkantságra térít, amely mellé akár 10 kiegészítő biztosítást is választhatsz. Ezek térítést nyújtanak a baleset miatt kórházban töltött napokra, a baleseti plasztikai műtétre, csonttörésre, égési sérülésre, a gyógyulással, gyógykezeléssel kapcsolatos költségekre, sőt akár a baleseti keresőképtelenség idejére is.

Fontos tudnod, hogy a veszélyes sporttevékenységből eredő balesetek nem biztosíthatók, ilyen például a surf vagy a vadvízi evezés is. Emellett, ha a baleset a te súlyosan gondatlan magatartásod miatt következik be, mert például ittas voltál, akkor a biztosítás szintén nem térít.

2021.08.09.

SIGNAL Balesetbiztosítás