Facebook Share Image

 

Fontos az egészségmegőrzés,

de nem árt ha van B terv

SIGNAL Blog

Évente mintegy 60-70 ezer új rákos megbetegedést regisztrálnak Magyarországon, és több mint 30 ezer ember veszíti életét daganatos betegség következtében. Sajnos rengetegen nem férnek hozzá az alapvető egészségügyi szolgáltatások teljes köréhez, holott a korai diagnózis életmentő lehet. Egy megfelelő biztosítással ezen is változtathat.

Február 4-e a Rákellenes Világnap, melyet a 2000 februárjában Párizsban tartott első rákellenes világkongresszusán hirdetett meg a Nemzetközi Rákellenes Unió (UICC). Tavaly az UICC 3 éves programot hirdetett, „Close the Care Gap” mottóval, ugyanis a rákgondozás területén óriási szakadék figyelhető meg, hatalmas az ellátási egyenlőtlenség. A program hosszú távú célja, hogy újragondoljuk a rendszereinket, bővítsük a rákkal kapcsolatos ismereteket, és megkönnyítsük a szolgáltatásokhoz való hozzáférést.

Nemzetközi összehasonlítások általában megerősítik, hogy Magyarország a legmagasabb incidencia* és mortalitási rátával ­rendelkező országok közé tartozik. A 2010-es években - hasonlóan az előző évtizedekhez - az új megbetegedések számának folyamatos növekedése mellett a halálozás stagnált. A tüdő- és a vastagbélrák mutatta a legmagasabb incidenciát, amelyet az emlőrák követett. Ez a három rosszindulatú daganatos betegség felelős a rákos megbetegedésekkel összefüggő halálesetek közel feléért. Egy magyar kutatás szerint ráadásul a teljes magyarországi tüdőrákos halálozás 14,24%-át csak halál után diagnosztizálják. Ebből is látszik, hogy mennyire fontos lenne felvilágosító kampányokat folytatni a betegséggel kapcsolatban, ami elősegíthetné a korai diagnózist.

Az onkológiai terápia hatékonyságát jelentős mértékben meghatározza a rendelkezésre álló diagnosztikai apparátus és az alkalmazott kezelések. A fejlett diagnosztikai eszközök és a szűrőhálózat megszervezése lehetővé teszi a rák korai stádiumban történő felismerését. Ez azért fontos, mert a kezelések a korán felfedezett rosszindulatú daganatok esetében a leghatékonyabbak, különösen a tünetek megjelenése előtt.

Az elmúlt két évtizedben forradalmi áttörést jelentő felfedezések paradigmaváltáshoz vezettek az onkológiai betegek kezelésében. A hagyományos módszerekhez képest az új terápiás módozatok ugyanakkor drasztikusan megnövelték az onkológiai kezelések költségeit. Emellett a szükségessé váló speciális diéták, gyógyszerek és gyógyászati segédeszközök, a rendszeres terápia is tetemes költséggel járhat.

Az anyagi fedezet hiánya miatt sokan elesnek az életmentő vagy életminőséget javító kezelések igénybevételétől. Ezekre az esetekre is megoldást nyújthatnak a biztosítások, melyek a biztosítási összeg kifizetésével lehetővé teszik, hogy a beteg rögtön a gyógyulással, az életminőségének javításával foglalkozzon.

A TESTRESZABOTT VÉDELEM egy olyan modern, csoportos baleset-, élet- és egészségbiztosítás, amely baleseti csomaghoz köthető, kiegészítő biztosítások választásával teljes körű védelmet kínálhat akár az egész családnak. Ilyen opcionális kiegészítő a kritikus betegségek biztosítása, amely a 34 leggyakoribb kritikus betegség – így például a daganatos megbetegedések - esetén nyújt térítést, megkönnyítve ezáltal az életminőség javításához, a felépülés támogatásához, vagy akár a betegség miatti jövedelemkiesés pótlásához szükséges anyagi fedezet előteremtését.

Kifejezetten a rákos megbetegedések esetén nyújthat segítséget a daganatdiagnosztikára és betegvezetésre szóló kiegészítő egészségbiztosítás, amely optimális betegút tervezést, korszerű daganatdiagnosztikai eszközöket, személyre szabott gyógyulási és beavatkozási terv összeállítását teszi lehetővé. A SIGNAL IDUNA partnerénél az Onkomplexnél rövid időn belül végig viszik a teljes kivizsgálást a diagnózisig és kezelési javaslatig. Az időben felállított diagnózis pedig életmentő lehet daganatos betegségeknél, hiszen segítségével nőhet a gyógyulási esély.

Rugalmasan alakítható védelem

A TESTRESZABOTT VÉDELEM rugalmas abból a szempontból, hogy mi dönthetjük el, hogy mekkora biztosítási összegre tartunk igényt, amely egymilliótól 20 millió forintig terjedhet. Az összeg meghatározásakor érdemes számításba venni a jövedelemkiesés várható nagyságát, a gyógyulás költségeit, illetve a betegség hosszú távú egészségügyi következményeit is. A biztosítás díja a biztosítási összegétől, az egészségi állapottól és életkortól egyaránt függ. Itt is igaz azonban, hogy érdemes minél fiatalabb korban megkötni a szerződést a védelem érdekében, hiszen a kor előrehaladtával megnő az esélye az előzmény nélküli, váratlan kritikus betegségek kialakulásának.

*egy adott populációban adott időtartam alatt előforduló új esetek gyakoriságának száma

2023.02.05.

SIGNAL IDUNA Testreszabott Védelem