Facebook Share Image

 

Kifizetődő felkészültnek lenni

SIGNAL Blog / Család

Rohanó életvitelünkből adódóan az emberek egyre inkább felismerik az egészségtudatos életmód és a megelőzés fontosságát.

A McKinsey Future of Wellness felmérése szerint az emberek világszerte az egészségükre összpontosítanak. Hat országban megkérdezett emberek 79 százaléka gondolja úgy, hogy a wellness fontos, 42 százalékuk pedig kiemelten fontosnak tartja. Ezek a számok jelentős attitűdváltásra utalnak a fogyasztók körében.ében.

A NielsenIQ 11 országra kiterjedő globális kutatása azt mutatja, hogy az egészségtudatos fogyasztókat erősen befolyásolja a hosszabb, egészségesebb élet és a megelőzhető betegségek elkerülése iránti vágy, de az egészségügyi költségek emelkedése is nyomós érvet jelent. Globálisan a fogyasztók közel fele hoz proaktív döntéseket az egészséggel és jóléttel kapcsolatban. Ugyanebből a kutatásból kiderül az is, hogy az immunrendszer egészségéhez tartozó termékek iránti kereslet is jelentősen megnőtt a világjárvány hatására hosszú távon.

Van, ami nem előzhető meg

Sajnos léteznek olyan betegségek, amelyek a legkörültekintőbb életmód mellett is kialakulhatnak, de ugyanígy baleset is bárkivel előfordulhat. Ezekre az esetekre érdemes előre felkészülni, megfelelő biztosítással ugyanis komoly anyagi terhet vehetünk le a vállunkról.

Az egy főre eső balesetbiztosítási díj Magyarország teljes lakosságára vetítve nem éri el a 3 Eurót, míg ez az adat például Németországban közel 80 Euró. Ebből is látszik, hogy saját és családunk biztonságára hazánkban sajnos még mindig nem fordítunk elég figyelmet vagyontárgyaink védelméhez képest. De vajon mi a fontosabb?

A SIGNAL IDUNA statisztikái szerint a 3 leggyakoribb kártípus balesetbiztosítás esetén a csonttörés, ez teszi ki a balesetbiztosítási kárbejelentések közel 60%-át, a baleseti műtéti térítés, ami közel 27%-ot tesz ki, valamint a kórházi napidíjtérítés, ami a károk közel 12%-a. Ezekre a káreseményekre körülbelül 60 ezer forintot fizet ki a biztosító káronként, ami nagy segítség lehet a bajban.

Kockázati életbiztosítások terén sem jobb a helyzet. Magyarországon közel 500 ezer kockázati életbiztosítást kezelnek a magyar biztosítótársaságok. Sokan még mindig a „Ha meghalok, már úgysem élvezhetem a befizetett biztosítási díjat” elvet vallják, pedig az életbiztosítások esetén nem elsősorban a saját anyagi biztonságunkra kell gondolnunk, hanem arra, hogy egy tragédia esetén, hogyan tudhatjuk anyagi biztonságban szeretteinket. Gondoljunk csak az életbiztosítások egyik fő érvére, arra, hogy hitelfedezetként is felhasználható, így ha tragédia történik, szeretteinknek legalább a fennálló hiteltörlesztési kötelezettségén enyhíthetünk, és nem dől romba egy élet munkája és nem öröklik meg a tartozásokat.

Hazánkban 2021-ben már 9300 milliárd Ft fölött jár a háztartások hitelállománya, ami még inkább alátámasztja az előre gondolkodás és gondoskodás fontosságát. A másik nagy érv a kockázati életbiztosítások mellett, hogy előrehozott szolgáltatást is nyújt, ami egy súlyos, akár gyógyíthatatlan betegség esetén biztosít anyagi segítséget, így a biztosított még életében hozzájuthat a biztosítási összeghez és ezt saját gyógykezelésére vagy életminőségének javítására fordíthatja.

A SIGNAL IDUNA Biztosító az új Testreszabott védelem baleset-, élet- és egészségbiztosítási termékével egy új látásmódban szeretné megközelíteni a személybiztosítási védelmet. A Testreszabott védelem egy olyan komplex biztosítás, amely a leggyakoribb személyes kockázatokra kínál megoldást, olyan kényelmi szolgáltatásokkal, melyek nem csak biztonságot, de akár a gyógyuláshoz vezető utat anyagilag is biztosítják.

2022.04.21.

SIGNAL Testreszabott védelem