Facebook Share Image

 

Macskák Világnapja alkalmából

SIGNAL Blog

"A macskákkal töltött idő soha nem haszontalan."
(Sigmund Freud)

Azt mondják, a macskáknak kilenc élete van, így minimum két világnap dukál nekik.
Február 17-e a Macskák Világnapja, amely ünnepet Olaszországban vezettek be először 1990-ben szeretett és bájos macskabarátaink megünneplésére. A macskatulajdonosok pontosan tudják, miért jó egy cicával együtt élni. Elképesztően érzékeny radarjaik vannak arra, hogy felismerjék, értsék a gazdájuk hangulatát és dorombolásukkal még a gazdi lelkét is gyógyítsák.

A Macskák Világnapja alkalmából összegyűjtöttünk a kiskedvencekről néhány meglepő érdekességet:

 • A macskák orrának barázdái ugyanolyan egyediek, mint az emberi ujjlenyomat.
 • A macskának hiányzik az ízérzékeléséből az édes íz észlelése.
 • A macskák több mint 100 különböző hangot tudnak kiadni, míg a kutyák csak 10-et.
 • A macskák életük 70%-át alvással töltik, ami nagyjából napi 13-16 órát jelent.
 • A macskák is álmodnak, mint az ember mély alvás közben, csak ők egy tonhalkonzervről.:-)
 • A macska agya közel kétszer annyi neuront tartalmaz, mint a kutyáké – nem butábbak, csak szimplán nem érdekli, mit szeretnél!
 • Egy macska akár a hosszának a hatszorosát is képes megugrani.
 • Az egyik legfőbb érzékszerve a macskáknak a szaglásuk – 14-szer jobb ez az érzékszervük, mint az embereké.
 • Nagy valószínűséggel Isiaac Newton fedezhette fel a macskák által használt ajtót.
 • A 60-as években macska is járt az űrben, mert 1963-ban egy Félicette nevű francia macska volt az első és eddig egyetlen cica.
 • A macskákat számos kultúrában szentként tisztelték, Egyiptomban pedig egyenesen az alvilág őreinek tartották őket, míg magát a háború istennőjét is sziámi macska képében ábrázolták.

Állattulajdonosként szeretnénk, ha házi kedvenceink mindig biztonságban lennének, de néha történnek olyan dolgok, amelyek váratlanok és nem rajtunk múlnak. A legnagyobb óvintézkedések ellenére is történhetnek balesetek, például megehet valamit, amitől megbetegszik, de akár másoknak is okozhat kárt akarata ellenére.

Kisállat biztosítással a váratlan költségek ellen!
Sokan nem tudják, hogy egyes lakásbiztosítások mellé kisállat biztosítás is köthető, ami a házi kedvencükkel kapcsolatos kiadásokat fedezheti baleset, betegség vagy harmadik félnek történő károkozás esetén. A legjellemzőbb kiegészítő a háziállat-tartói felelősségbiztosítás, amely harmadik személynek okozott személyi sérüléses károk, valamint tárgyrongálási károk esetén térít. Állatartóként azonban érdemes lehet kisállat-biztosítást is kötni, amely fedezi az orvosi költségeket, ha kedvencünk váratlanul megbetegszik, vagy ha baleset éri. Fontos tudni, hogy a kisállat-biztosítás általában nem fedezi a rutinellátás költségeit, például a szűrővizsgálatok és a szokásos oltások költségeit.

2023.02.17.

SIGNAL IDUNA Lakásbiztosítások