Facebook Share Image

 

Miért kell a vagyontárgyaink mellett

magunkat is biztosítani?

SIGNAL Blog

Felkészült minden eshetőségre?
Van biztosítása autójára és a lakásra?
És mi a helyzet velünk? - Miért kell a vagyontárgyaink mellett magunkat is biztosítani?

Otthonát, autóját általában mindenki szeretné biztonságban tudni, ennek megfelelően a többség köt is biztosítást ezekre a vagyontárgyakra. De vajon nem kellene ugyanígy saját magunkról is gondoskodunk? Szerintünk igen, mutatjuk miért!

A biztosítások legfőbb szerepe, hogy anyagi segítséget nyújtsanak váratlan helyzetek előfordulásakor. Sajnos hazánkban igen sokak számára komoly problémát jelentene egy váratlan pénzügyi helyzet. Egész pontosan a háztartások 34,8%-a nem képes szembenézni egy váratlan kiadással. Kisgyermekes családok esetében ez az arány 37,3%, egyedülálló szülők esetében pedig 57%! (Forrás: Eurostat)

Márpedig váratlan, anyagi megterheléssel is járó helyzetek mindenkivel előfordulhatnak, ezért érdemes ezekre tudatosan készülni.

Miért fontos a biztosítás, hogy ha hitelünk van?
Hazánkban 2022 második félév végén már9553 milliárd forint felett járt a háztartási hitelek állománya. Ez még inkább alátámasztja az előre gondolkodás és öngondoskodás fontosságát, hiszen előfordulhat olyan nem várt körülmény, ami megnehezíti a fennálló tartozás visszafizetését. Egy helyesen megválasztott kockázati életbiztosítással – amely hitelfedezetként is szolgálhat - elkerülhető, hogy a felvett hitel terhe a családra nehezedjen egy tragédia esetén.

hitelallomany

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kockázati életbiztosítások azonban nem csak halál esetén térítenek, előrehozott szolgáltatást is nyújthatnak, így egy súlyos, akár gyógyíthatatlan betegség esetén a biztosított még életében hozzájuthat a biztosítási összeghez, amit saját gyógykezelésére vagy életminőségének javítására fordíthat.

Egyszemélyes vállalkozásoknak életbevágó

Kiemelten fontos a személybiztosítási védelem a mikro- és kisvállalkozások, de különösen az egyszemélyes vállalkozások esetében, ők ugyanis nem engedhetik meg maguknak, hogy akár csak néhány napra is kiessenek a munkából.
Gondoljunk csak a grafikusokra, fitnesz edzőkre, fodrászokra, akiknek igen jelentős működési problémát okozhat, ha egy baleset vagy betegség miatt nem tudják ellátni feladataikat.

Jó hír, hogy a fent említett kockázatokra kínál megoldást megoldást kínál a SIGNAL IDUNA Biztosító, amely új megközelítést alkalmaz a személybiztosítási védelemben. A SIGNAL Testreszabott Védelem baleset-, élet- és egészségbiztosítása jelentősen eltér a hazai biztosítási piacon elérhető termékektől, egy olyan komplex biztosítás, amely a leggyakoribb személyes kockázatokra kínál megoldást, olyan kényelmi szolgáltatásokkal, melyek nem csak biztonságot nyújtanak, de akár a gyógyuláshoz vezető utat anyagilag is biztosítják.

Fontos a személyre szabottság
Az alap balesetbiztosítás mellé mindenki saját igényeinek megfelelően választhat életbiztosítási védelmet, nagy értékű diagnosztikai vizsgálatokra vonatkozó kiegészítő biztosítást, illetve daganat diagnosztikára és betegvezetésre szóló kiegészítő egészségbiztosítást.
Opcionális kiegészítő a kritikus betegségek biztosítása, amely a 34 leggyakoribb kritikus betegség esetén nyújt térítést, megkönnyítve ezáltal az életminőség javításához, a felépülés támogatásához, vagy akár a betegség miatti jövedelemkiesés pótlásához szükséges anyagi fedezet előteremtését. A biztosítási védelem ráadásul a család minden tagjára kiterjeszthető.

2022.11.15.

SIGNAL Testreszabott védelem