Facebook Share Image

 

Mire jó a diákbiztosítás?

SIGNAL Blog

Ha gyermeke balesetet szenved, az állami társadalombiztosítási rendszerben baleseti egészségügyi szolgáltatásra jogosult. Sőt, a 3-18 év közötti gyerekek államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben is részesülnek. Egyáltalán nem garantált azonban, hogy káresemény esetén ezek minden költséget fedeznek. Egy kiegészítő biztosítással, mint amilyen a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás, teljes körű élet-, baleset-, és betegségbiztosítási védelmet szerezhet gyermekének. Most ráadásul egy nyereményjáték is kapcsolódik hozzá!

Bárkit érhet baleset – ezek a legtipikusabbak

Bölcsödés korú gyerekek esetén a gyermek mindent fel akar fedezni, kíváncsi, ugyanakkor még ügyetlenebb, mozgáskoordinációja kevésbe fejlett. A leggyakoribb az esés, leesés, beszorulás következtében létrejövő baleset, ezt követik a fulladásos, forrázásos-égéses balesetek, illetve mérgezések. Ennyi idős korban a lépcsők, könyvespolcok, játékok, elől felejtett kések, ollók, tisztítószerek is óriási veszélyforrást jelentnek. Az égés szempontjából a gyermek számára a legveszélyesebb terep a konyha, fürdőszoba, kert.

Nyáron jellemzően nem csak a kellemes élmények, hanem a gyermekeket ért balesetek száma is növekszik, hiszen ilyenkor a szokásosnál többet mozognak, előkerülnek a kerékpárok, gördeszkák, rollerek, trambulinok, medencék.
Óvodás, kisiskolás
korú gyerekek esetén, akik éppen megtanultak biciklizni, esetleg már forgalomba is engedjük őket, jelentősen megnő a közlekedési balesetek kockázata. Éppen ezért fontos megtanítani nekik az alapvető közlekedési szabályokon túl a megfelelő védőfelszerelések használatát. Emellett mindig mutassunk pozitív példát: például vegyük fel mi is a sisakot, kössük be a biztonsági övet.

Az élővizek és akár a kerti medence környékén soha ne hagyjuk egyedül a gyerekeket, a vízi balesetek egyik fő kiváltó oka ugyanis az elmerülés.

Természetesen a tiniket „kis felnőttként” sem kerülik el balesetveszélyek, önállósodási vágyuk folytán pedig szülőként sem tudjuk őket megvédeni a közlekedési balesetektől, vagy egyéb veszélyektől.

Miket térít a diákbiztosítás?

A 2 éves kortól 23 éves korig köthető SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás teljeskörű élet-, baleset-, és betegségbiztosítási védelmet nyújt a gyerekeknek. A hétféle biztosítási csomagban olyan szolgáltatásokat is fellelhetünk, amelyek kifejezetten a gyermekekre jellemző balesetekre nyújtanak védelmet. Ilyenek a kullancscsípés következményei, a kutyaharapás, a mérgezés, a vágott-szúrt sérülések, az égési sérülések, a csonttörés, csontrepedés, vagy a maradó fogak törése. A balesetek következtében felmerülő költségeket, így a gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzését, továbbá a baleseti és betegségi műtétet is megtéríti a biztosítás a szerződésben meghatározott összeg erejéig. Emellett a baleseti, vagy betegségi kórházi tartózkodás idejére napidíjat is fizet a biztosító, méghozzá az első naptól kezdve! A tanítási időben bekövetkező baleseteknél egy hosszabb kórházi tartózkodás a tanulásban is lemaradást eredményezhet. A SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás egyes csomagjai tanulástámogatási szolgáltatásként akár a különórákat is megtéríthetik.

Sajnos az óvatlan gyermekek saját magukon kívül gyakran másoknak is kárt okoznak, gondoljunk csak egy rosszul elrúgott labdával okozott ablaktörésre, vagy egy játszótéren más gyermeknek okozott személyi sérülésre. Ezekre az esetekre nyújt anyagi segítséget a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás felelősségbiztosítási lába, amely akár több százezer forintig megtéríti ezeket a károkat.

A biztosítás egyébként nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem egész évben, bel- és külföldön szerzett sérülésekre egyaránt térít.

Jó hír, hogy a balesetbiztosítások esetén nincs várakozási idő, vagyis a biztosító kockázatviselése már a szerződés létrejötte utáni naptól érvényes. De mondunk még egy érvet a biztosításkötés mellett: idén is meghirdetjük a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítási akciónkat, 2023. május 1-jétől október 31-ig. A játékban azok az oktatási intézmények nyerhetnek sportszerutalványokat, ahol az intézmény összlétszámához képest a legtöbb SIGNAL PLUSZ diákbiztosítást kötik meg.

Biztosítást természetesen nem csak oktatási intézmény, hanem 5 vagy több gyermekre, szülői meghatalmazással természetes személy is köthet. A SIGNAL IDUNA idén rajzpályázatot is hirdetett óvodás és kisiskolás gyerekek számára abból a célból, hogy fantáziájuk és kreativitásuk segítségével megjelenítsék, mit jelent számukra a biztonság a mindennapok során és mitől érzik magukat nyugodtnak és boldognak.
Az első három helyezett mindkét kategóriában játék és könyvutalványokat és egy évre szóló SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítást nyer. Még nem késő szavazni kedvenc pályaművedre 2023. május 30-ig a SIGNAL IDUNA Biztosító Facebook oldalán!
Megosztani ér, szavazásra fel!

SIGNAL Diákbiztosítás