Facebook Share Image

 

Nyári gyerekbalesetek megelőzése

SIGNAL Blog

A gyerekek egészségének kétségtelenül jót tesz a mozgás és a szabadban töltött idő a nyári hónapokban. A szülőknek viszont tisztában kell lenniük azzal is, hogy a kellemes élmények mellett bizony megnövekszik a sérülések és gyermekeket ért balesetek száma is, hiszen ilyenkor a szokásosnál többet mozognak, előkerülnek a kerékpárok, gördeszkák, rollerek, medencék és nem utolsó sorban a trambulinok. A könnyű sérülések a leggyakoribbak, hiszen elég egy rossz mozdulat a játszótéren vagy a parkban biciklizés közben, és már meg is történt a baj.

Bölcsődés korú gyerekek esetén a gyermek mindent fel akar fedezni, kíváncsi, ugyanakkor még ügyetlenebb, mozgáskoordinációja kevésbe fejlett. A leggyakoribb az esés, leesés, beszorulás következtében létrejövő baleset, ezt követik a fulladásos, forrázásos-égéses balesetek, illetve mérgezések.

Tanítsuk meg kisgyermekeinknek már 2– 3 éves kortól, mi jelenthet kockázatot számukra, mert nekik nincs még veszélyérzetük, így rengeteg balesetet megelőzhetünk. Óvodás, kisiskolás korú gyerekek esetén, akik éppen megtanultak biciklizni, esetleg már közúti forgalomban is közlekednek, jelentősen megnő a közlekedési balesetek kockázata. Éppen ezért fontos megtanítani nekik az alapvető kresz szabályokon túl a megfelelő védőfelszerelések használatát. Fontos, hogy mindig mutassunk pozitív példát: például vegyük fel mi is a sisakot, kössük be a biztonsági övet.

Az élővizek és akár a kerti medence környékén soha ne hagyjuk egyedül a gyerekeket, a vízi balesetek egyik fő kiváltó oka ugyanis az elmerülés. Amellett, hogy folyamatosan figyelünk rájuk, nem vagy kevésbé úszni tudok gyerekek esetében javasoljuk a mentőmellényt, vagy egyéb úszást segítő eszközök, például úszógumi, karúszó bevetését – ezek ugyanis sokszor életmentőnek bizonyulnak.

Természetesen a tiniket „kis felnőttként” sem kerülik el balesetveszélyek, önállósodási vágyuk folytán pedig szülőként sem tudjuk őket megvédeni a közlekedési balesetektől, vagy egyéb veszélyektől, de esetükben is fontos a megelőzés.

Mikor lehet hasznos a diákbiztosítás?
A 2 éves kortól 23 éves korig köthető SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás teljeskörű élet-, baleset-, és betegségbiztosítási védelmet nyújt a gyerekeknek. A hétféle biztosítási csomagban olyan szolgáltatásokat is fellelhetünk, amelyek kifejezetten a gyermekekre jellemző balesetekre nyújtanak védelmet. Ilyenek a kullancscsípés következményei, a kutyaharapás, a mérgezés, a vágott-szúrt sérülések, az égési sérülések, a csonttörés, csontrepedés, vagy a maradó fogak törése.

A balesetek következtében felmerülő költségeket, így a gyógyszerek, kötszerek, gyógyászati segédeszközök beszerzését, továbbá a baleseti és betegségi műtétet is megtéríti a biztosítás a szerződésben meghatározott összeg erejéig. Emellett a baleseti, vagy betegségi kórházi tartózkodás idejére napidíjat is fizet a biztosító már az első naptól kezdve!

A tanítási időben bekövetkező baleseteknél egy hosszabb kórházi tartózkodás a tanulásban is lemaradást eredményezhet. A SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás egyes csomagjai tanulástámogatási szolgáltatásként akár a különórákat is megtéríthetik.

Sajnos az óvatlan gyermekek saját magukon kívül gyakran másoknak is kárt okoznak, például egy rosszul elrúgott labda és az ablak találkozáskor, vagy esetleg egy játszótéren más gyermeknek okozott személyi sérülésnél. Ezekben az esetekben nyújt anyagi segítséget a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás felelősségbiztosítási része, amely akár több százezer forintig megtéríti ezeket a károkat.

A biztosítás egyébként nem csupán az óvodákban, iskolákban elszenvedett balesetekre vonatkozik, hanem egész évben, bel- és külföldön szerzett sérülésekre egyaránt térít. Jó hír, hogy a balesetbiztosítások esetén nincs várakozási idő, vagyis a biztosító kockázatviselése már a szerződés létrejötte utáni naptól érvényes. Idén is meghirdetjük a SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítási akciónkat megújult formában, 2024. június 1-jétől október 31-ig.

Részletek:
https://www.signal.hu/hu/balesetbiztositas/SIGNAL-Diak-Plusz-nyeremenyjatek