Facebook Share Image

3 tipp a SIGNAL IDUNÁTÓL a biztonságos tavaszi kertészkedéshez

Tematikus hírek / Lakás

A téli bezárkózás után jól esik a kertben tevékenykedni. Azonban, ha nem figyelünk, könnyen baleset lesz a vége.

1. A testünk most ébredezik - nyújtsunk, mielőtt nekiállunk munkálkodni!

kerti-munka4-web

Hacsak nem sportolt intenzíven télen is, akkor az otthonülés bizony kényelmessé tehette. Ne vesse bele azonnal magát a kerti munkákba, előtte melegítsen be ugyanúgy, mint sportolás előtt. Nem gondolná, de a nyújtózkodás, hajolgatás, cipekedés következtében könnyen meghúzódnak az izmok, sérüléseket szenvedhet. Különösen a hát, derék, nyak, karok, csuklók, térdek, bokák vannak veszélynek kitéve.
2. Vigyázzon a szerszámokkal!

kerti-munka5-web

A metszőolló, a gereblye, a fűnyíró kése, a fűrész mind-mind egy újabb baleseti veszélyforrás. Húzzon kertészkesztyűt, így nem piszkolja össze a kezét, és kisebb az esélye, hogy kicsússzon belőle a szerszám. Ha véletlenül megszúrja, megvágja magát, azonnal tisztítsa meg a sebet, ugyanis a föld és a rozsdás szerszám is komoly fertőzést okozhat. Először vízzel mossa le a felületet, majd kenje be fertőtlenítővel. Ha vérzik, alkalmazzon szorítókötést, vagy kézzel nyomja a sebet, amíg el nem áll a vérzés. Mély seb, erős vérzés esetén azonnal forduljon szakemberhez, az orvos megfelelően kitisztítja, összevarja, esetleg Tetanusz injekciót ad, ha szükséges.3. Vigyázzon, ha felmászik valahova!

kerti-munka7-letra_web

A tavaszi tennivalók között van az ereszcsatorna kitisztítása, a fák, bokrok metszése. Ehhez létrára kell mászni. Legyen óvatos, különösen, ha tériszonyos vagy könnyen elszédül!

A legjobb megoldás, ha megkér valakit, tartsa addig a létrát, amíg Ön a magasban tartózkodik. Idősebb olvasóink számára nem ajánlott a létrázás, elég egy rossz mozdulat és könnyen lecsúszik a lába a létrafokról.

Vegye figyelembe azt is, hogy a tavaszi esőzések alkalmával meglehetősen puha a talaj, könnyen besüllyed a földbe a létra lába, amitől az felborulhat, Ön pedig leeshet. A létra alá tegyen egy nagyobb méretű falapot, betonlapot a nagyobb biztonság érdekében.

2019.03.20.

SIGNAL balesetbiztosítások