Facebook Share Image

7+1 tipp, hogyan erősítsd meg magad a koronavírus második hullámára

Tematikus hírek / Család

Egyre többet hallhatsz a koronavírus második hullámáról, megjelentek a „hogyan készülj a 2. hullámra” tematikájú cikkek, de elsősorban vállalkozóknak. Mi azonban Hozzád szólunk, mint magánember!

olvas-relax_web.jpg

Egyre többet hallhatsz arról, hogy jön a koronavírus második hulláma, vagy éppen azt, hogy már itt van, emelkedik a fertőzöttek száma, és ehhez kapcsolódva megjelentek a „hogyan készülj a 2. hullámra” tematikájú cikkek is, de többségében a vállalkozókat megcélozva a tartalommal. Mi azonban most nem hozzájuk, hanem HOZZÁD szólunk! Hozzád, aki mint magánember szeretnéd a következő hullámot kevésbé stresszesen túlélni.

Az alábbiakban 7 tippel segítünk, hogy hogyan lehet könnyebb a következő időszak.

 

1. Az első és legfontosabb, hogy ne kívülről várd a megoldást, hanem magadban keresd!
Rajtad múlik, hogy hogy érzed magad!
Rudolf Steinernél nem tudjuk jobban megfogalmazni: „Ha az egyik nap gyönyörű a világ, a másik nap barátságtalan – a különbség én vagyok.”
Tulajdonképpen minden további tippünk az első alá sorolandó, ezért a számozást is ennek megfelelően alkalmaztuk:

1.1. Sportolás, séta
Bármilyen fizikai kimerültséget okozó testmozgás fokozott endorfintermeléssel jár. Az endorfint boldogsághormonnak is szokták hívni, mert boldogságérzetet okoz. Ha nem szeretsz, vagy úgy érzed, nincs kedved sportolni, akkor legalább egy hosszabb fokozott sétát tegyél minden nap! Ezzel két legyet ütsz egy csapásra, ugyanis amellett, hogy a végére jobban fogod érezni magad a bőrödben, az egészségedért is sokat tettél, mert a folytonos otthonlét miatti 10-12 órás ülés által okozott rossz vérkeringést határozottan ellensúlyozod!

1.2. Nyugtató zene mindennap
Nem kell, hogy „omm-omm” legyen a zene, nem attól lesz számodra ellazító hatású. Olyat hallgass, amit szeretsz, ami kikapcsol, és semmi mást ne csinálj közben, csak táncolj, vagy énekelj együtt az énekessel, vagy épp csukd be a szemed és feküdj a földön, kanapén, mindegy, a lényeg, hogy a zenére fókuszálj 10-15 percig vagy ameddig a kedved tartja!

1.3. Varrj, horgolj, köss, süss, főzz, gyöngyözz, készíts szappant… - magyarul csinálj bármit, ami egyszerre foglalja le a kezedet és a figyelmedet!
Jusson eszedbe, hogy ebből még pénzt is csinálhatsz, hiszen eladhatod a készítményeket a kollégáknak, barátoknak vagy olyan webshopon, ahol házi készítésű dolgokat árusítanak, mint például a meska.hu.

1.4. Olvasás
Az olvasás fokozottabb figyelmet, fókuszálást igényel, mint egy filmnézés vagy a Facebook, Instagram pörgetése, ezért eltereli a gondolataidat az aktuális helyzetről. Teljesen mindegy, hogy fejlesztő, ismeretterjesztő könyvet vagy regényt olvasol, a végeredmény ugyanaz à segít „kilépni” a helyzetedből.

1.5. Átkeretezés
Mit is jelent ez, nézzünk egy jól ismert példát: A pohár félig teli, vagy félig üres?
De egy másik példán keresztül jobban megfogható a dolog:
Betöri éjszaka a parkoló autód szélvédőjét egy, a tetőről lezuhanó cserép.
Hogy ítéled meg a helyzetet?
Rajtad múlik, hogy csak a negatív oldaláról fogod meg a dolgot, olyan gondolatokkal, mint például: „Ez most nekem mennyibe fog kerülni?!” vagy ÁTKERETEZED, és azt mondod, hogy „De jó, hogy éjszaka történt, különben ha bent ülök az autóban, pont fejbe talált volna.”
Keretezd át a COVID19 helyzet okozta home office-t is! Ha home office-ra kényszerülsz, gondolj arra, hogy hamarosan kint hideg lesz, sötét, és ahogy megyünk bele az őszbe még az eső is többet fog esni, és a home office-nak köszönhetően nem kell kötelező jelleggel naponta kilépned ebbe a nyákos időbe, csak ha éppen kedved tartja. És még egy esős sétára is tudunk pozitív példát mutatni, gondolj csak a Singing in the rain című dalra Gene Kellytől (https://www.youtube.com/watch?v=D1ZYhVpdXbQ).

Ének az esőben - web

1.6. Hálanapló
Segít pozitívabban látni a dolgokat, ha minden nap úgy fekszel le, hogy végig gondolod, akár le is írod egy „hálanapló”-ba, hogy milyen dolgokért lehetsz aznap hálás. A legegyszerűbb dolgokra is gondolj, például: „Hihetetlenül finom kenyeret kaptam a boltban, ezért a mai reggelim és a vacsorám különösen finom volt!” vagy „Egy kollégám ma kisegített egy dologban, amit egyedül nem tudtam volna megoldani.”

 

1.7. És végül, de nem utolsó sorban, közeledik az adventi időszak
Az adventi időszakban vagy akár már előbb is feldíszítheted a lakást a karácsonyi fényekkel, díszekkel, amelyek a lelkedet is beragyogják! Ha van párod, gyermeked, akkor süssetek és díszítsetek együtt muffint, mézeskalácsot!
A karácsonyi vásárláson pedig ne aggódj, webshopok tömkelege áll a rendelkezésedre, de azért ilyenkor se feledkezz meg Földünk védelméről: ne vásárolj össze mindenfélét, amelyekre neked és szeretteidnek sincs szüksége, amik végül a kukában végzik, számos műanyaghulladék kíséretében. Inkább kérdezd meg tőlük, hogy minek örülnének, és a listájukból válassz, s te is adhatsz kívánságlistát.

+1 Fogyassz megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot

Vizet, teát!
Napi 2 liter folyadékra hűvösebb időben is szüksége van a szervezetednek, hogy megfelelően működjön, s ha a tested rendben van, akkor a lelked is jobban érzi magát.

2020.09.08.

SIGNAL Lakossági biztosítások