Facebook Share Image

Hová menjünk a családdal nyáron?

Tematikus hírek / Család

A nyári hétvégékre érdemes előre megtervezni a programot, főleg, ha szállást is kell foglalnunk. Mutatunk pár szép helyet az országban, ahová mindenképpen érdemes elmenni.

Poroszló – Ökocentrum

A Tisza-tó vidéke önmagában gyönyörű. A tóban több helyen is lehet fürdeni, vannak kialakított strandok vízibicikli, csónak, kenu és egyéb eszközök bérlésére is nyílik lehetőség. Szervezhetünk biciklitúrákat a környéken. Amennyiben egy napra utazunk, feltétlenül látogassunk el Poroszlóra, az Ökocentrumba. A parkban található fa játszótér, mini kalandpálya, mini állatkert őzekkel, valamint egy kis tó, amelyen a tutajozást gyakorolhatják a gyerekek.

Az Ökocentrumban megismerkedhetünk a Tisza-tó élővilágával, a különböző édesvízi halakkal, madarakkal, például a kormoránnal, valamint a vidrákkal. Érdemes motoros csónakkal átmenni a tanösvényre is, ahol megfigyelhetjük a Tisza-tó élővilágát, látcsövön át figyelhetjük a madarakat.

Nyíregyháza

Hazánk egyik legszebb állatkertje található itt, ahová a kisgyermekes családoknak érdemes legalább évente egyszer ellátogatni. Az állatkert kialakításakor a természetességre törekedtek, így több kilátó is található az állatkert területén, valamint a szavanna állatait felülről, egy függőhídról figyelhetjük meg közvetlen közelről. Az Ócenáriumban pedig még cápákkal is találkozhatunk.

Az állatkertben láthatjuk a különleges fehér tigriseket, valamint sok más, védett faj példányait.

Nyíregyházán emellett felkereshetjük az Aquarius Élményfürdőt, ahol az egész család egy jót fürödhet. Ehhez a két programhoz legalább egy hétvégére érdemes a városba utazni, így érdemes szállást is foglalni.

Harkány

Ha megfizethető áron keresünk fürdőbelépőt, ahol a család minden tagja jól érezheti magát a totyogótól a nagyszülőkig, akkor látogassunk el Harkányba. A kiváló gyógy- és strandfürdő medencéiben mindenki felüdülésre talál. A legkisebbek számára fokozatosan mélyülő, legmélyebb pontján 60 centis medencét alakítottak ki. Emellett van egy dupla családi medence, úszómedence, gyógyvizes medence is, aki pedig kimondottan gyógyulni vágyik, az átmehet a gyógyfürdő részlegbe is.

Az árnyas parkban biztosan találunk megfelelő helyet, hogy letelepedjünk, és itt akár a gyerekek is tudnak ebéd után szunyókálni egyet a levegőn. Alkalmanként koncerteket is rendeznek itt.

Harkányról könnyen megközelíthetjük Pécset, Szigetvárt, Orfűt is, így az időjárástól függően a fürdés mellett kirándulhatunk vagy múzeumba is mehetünk.

Fertő-tó

Ha az ország nyugati felébe utaznánk, a Fertő-tó környéke kiváló választás. Sopron, Kőszeg látnivalóinak megtekintése mellett ajánljuk a családok figyelmébe a fertőrákosi kőfejtő megtekintését.

A Fertő-tóban fürödhetünk is, vagy pedig biciklitúrát szervezhetünk. A határt Mórbischnél érdemes átlépni. Ruszt városát mindenképpen nézzük meg, gyönyörű, nyugodt kisváros Ausztriában. Innen néhány kilométerre pedig egy hatalmas Family Park található, ami minden korosztálynak kikapcsolódást nyújt. A parkban tematikus részlegek vannak, 26 pörgő, forgó játékkal.

2017.06.22.

Balesetbiztosítás

Egészséges előrelátás - a család biztonságáért!