Facebook Share Image

Így kerülje el a leárazások csapdáit!

Tematikus hírek / Család

Szinte minden boltban már téli leárazásokat tartanak, sok helyen előkerültek a tavaly megmaradt pólók is. Adunk néhány tippet, hogy ne érje csalódás a leárazások során vett termékek miatt.

Szinte minden bolt kirakatában kint van a tábla: szezonvégi leárazás, óriási kedvezmények, 50-70%. Aki impulzusvásárló, vagyis nem csak akkor megy el vásárolni, amikor egy konkrét ruhadarabra, cipőre van szüksége, az szívesen körülnéz ilyenkor, és a sok, színes, tetszetős holmit látva könnyen elcsábul.

Azonban sok kereskedő kihasználja az emberi gyarlóságot, ezért érdemes körültekintően vásárolni ilyenkor is. Először is, keressük az árcédulán az eredeti árat is. Sokan a normál áron hirdetik meg a terméket akciósként, más kereskedők pedig feltüntetnek egy magasabb eredeti árat csak azért, hogy a különbséget látva megvegyük a holmit. Ha szeretjük kihasználni az akciókat, előtte igyekezzünk képbe kerülni az árakat illetően. Ha pedig megszólal a vészcsengő a fejünkben, és azt súgja, ez a termék eredeti áron is ennyi lehetett, ne vegyük meg.

Szintén ne vásároljunk meg semmit csak azért, mert az adott pillanatban tetszik. Gondoljuk át, milyen ruhadarabunkkal tudjuk felvenni, kombinálni. Ár/érték arányban egy akciós holmi se éri meg, ha a következő szezonban már nem tudjuk felvenni, vagy csak akkor, ha veszünk hozzáillő nadrágot, cipőt vagy felsőt is.

Figyeljünk oda a különböző kiírásokra! A különböző akciókat általában nem lehet összevonni, lehet, hogy egy 2-t vesz, 3-at vihet akcióval jobban járunk, mint egy leárazással, illetve előfordulhat, hogy az akciós termékekre nem vonatkoznak ugyanazok a visszavásárlási vagy cseregaranciák, amik a többire.

Hogyan vásároljunk?

Annak érdekében, hogy maximálisan kihasználjuk a szezonvégi vagy szezonkezdő akciókat, érdemes pár tanácsot megszívlelni. Nézzük át a ruhatárunkat, és írjuk össze, milyen típusú és hány darab holmira lenne szükségünk, és kimondottan ezekre vadásszunk. Így elkerülhetjük, hogy a vásárlási lázban megvegyük a 11. kistáskát vagy sálat.

Keressük az időtálló darabokat, ne az idei trend legdivatosabb darabjait vegyük meg szezon végén akciósan, mert idén még lehet, hogy párszor még felvesszük, de jövőre már kimegy a divatból, így ár/érték arányban nem éri meg megvenni.

Szezon elején nyugodtan vegyünk pár akciós, tavalyi pólót, ha az is semlegesebb, időtálló darab, ezekre biztosan szükség lesz.

Ne vásároljunk szezon végén, akciósan a gyerekek számára, mert úgysem tudjuk előre pontosan megtippelni, mennyit nő majd egy év alatt. Az átnőtt ruhákat viszont csak fillérekért tudjuk eladni a baba-mama közösségekben, mi meg majd vehetünk újat, drágábban.

Vásárolni mindig kipihenten, jóllakottan és kényelmes ruhában induljunk el. Ne akarjunk mindenképpen vásárolni, inkább csak nézelődjünk első körben. Ha bizonytalanok vagyunk, aludjunk döntésünk előtt egyet. Ha attól félünk, hogy másnap már nem lesz meg a kinézett holmi, fotózzuk le magunkat és küldjük el a képet egy ismerősünknek, és kérjünk tanácsot, megvegyük-e azt a darabot vagy sem. Az is jó, ha magunkkal visszük a párunkat, barátnőnket, akinek hallgatunk a véleményére.

2018.01.15.

Ismerje meg biztosításainkat!