Facebook Share Image

Külföldön jól jöhet a segítség!

Tematikus hírek / Család

Nagy bosszúságot okoz, ha külföldön lerobban az autónk, nem beszéljük az adott nyelvet, nem tudjuk, hova lehet segítségért fordulni. Ilyen esetekben segít az assistance biztosítás.

Nagy bosszúságot okoz, ha külföldön lerobban az autónk, nem beszéljük az adott nyelvet, nem tudjuk, hova lehet segítségért fordulni. Ilyen helyzetekben jól jön az assistance szolgáltatás. Bármilyen vészhelyzetben az anyanyelvünkön kérhetünk segítséget.

Tönkre teheti a nyaralást, ha külföldön, ismeretlen helyen váratlanul cserbenhagy az autónk. Persze országhatáron belül is előfordulhat bármilyen vészhelyzet, de itthon könnyebben megoldunk egy ilyen szituációt: elsétálunk a legközelebbi benzinkútig, leszólítunk egy járókelőt, otthagyjuk az autót egy parkolóban és tömegközlekedéssel hazamegyünk. Külföldön azonban nem ilyen könnyű a helyzet. Gondot okozhat, ha nem beszéljük az adott nyelvet, vagy nem ismerjük az autó alkatrészeinek nevét az adott nyelven, így nem tudjuk elmagyarázni, hogy a gyújtással van-e gond vagy a motorral. Ha nincs helyismeretünk, nem tudjuk, hol a legközelebbi szerviz, és problémát okozhat az is, ha másnap utaznánk haza, míg a javítás 3 napba telne.

Ilyenkor jól jön, ha a casco mellé assistance kiegészítő biztosítással is rendelkezünk. Főleg nyáron népszerűek ezek a szolgáltatások, mivel így bárhova utazunk, szinte teljes körű védelmet élvezhetünk.

Ha az autó menetképtelenné válik, például, mert hibás üzemanyagot tankoltunk véletlenül, lemerült az akkumulátor vagy véletlenül bezártuk az autóba az indítókulcsot, csak felhívjuk az éjjel-nappal elérhető segélyhívószámot, és máris az anyanyelvünkön kapunk segítséget.

Megtudhatjuk, hol van a hozzánk legközelebbi szerviz, ahová elvihetjük az autót. Ha menetképtelen, akkor a biztosítónk által a helyszínre küldött javító elvégzi a helyszínen a szükséges javításokat, vagy pedig megszervezi az autó szervízbe szállítását.

Segítenek a hazaút megszervezésében, de akár ideiglenes szállás biztosításában is. Természetesen lehetőség van bérautót is igényelni, amíg a sajátunkat meg nem javítják.

Külföldön a nyelvi nehézségek mellett az is gondot okozhat, hogy sokkal többe kerül a javítás, mint itthon, és van, amikor csak készpénzben fizethetünk. Ha viszont rendelkezünk assistance biztosítással, akkor a költségek egy részét a biztosítónk átvállalja.

Tudjon meg többet az assistance szolgáltatásunkról!

2018.06.12.

SIGNAL CASCO Biztosítás