Facebook Share Image

Mesébe illő külföldi úticélok

Tematikus hírek / Család

Rengeteg gyönyörű hely van a világon, amelyről a fotók úgy néznek ki, mintha egy képeskönyvet nézegetnénk. Ezekre a helyekre vágynak leginkább a világutazók!

Ha egy csodálatos, egzotikus külföldi utazást terveznek épp, leginkább egy gyönyörű szigetre érdemes elutazni.

Szicíliában található Európa legnagyobb, máig működő vulkánja, az Etna. A szigeten lehetőség van a strandolás mellett túrázni, hegyet mászni is. Bármely évszakban érdemes ide ellátogatni. Júliusban van a legmelegebb, ilyenkor készüljünk naptejjel, napszemüveggel, kalappal a napsugarak elleni védekezésre. Siracusát, amelynek belvárosa az UNESCO Világörökség része, mindenképp keressük fel!

Mallorca tengerpartjainak egy része homokos, más része meredek sziklás, így mindkét parttípuis kedvelői megtalálják itt a számításukat. Az Es Trenc tengerpartja úgy néz ki, mintha a trópusokon lenne az ember. Mallorca nagyon kedvelt úti cél, rengeteg turista megfordul itt. Júliustól szeptemberig érdemes ide látigatni, ha elsősorban strandolnánk. Emellett rengeteg szép látnivaló várja az ide látogatókat, érdemes körülnézni a szigeten.

Szantorini közismert görög sziget a csodás, vakító fehér házakról, a kék kupolákkal. A sziget vulkanikus talajának nyomait őrzik a lávakövek a strandokon. Nagyon meleg van itt, akár 40 fok feletti kánikulára is fel kell készülnie az ide látogatóknak. Rengeteg csodaszép luxusszálloda közül választhatunk, ha Szantorinit választjuk nyaralási célpontnak, de sokan jönnek ide egynapos hajókirándulás keretében a környező szigetekről.

Sunset

Ha a gyönyörű természetre vágyunk, akkor irány az Azori-szigetek! Flores-en a legbujább a növényzet, rohanó hegyi patakok, vízesések, szurdokok és kanyonok várják a túrázókat. Ha strandolni szeretnénk, akkor Santa Maria a legjobb választás, míg hegymászásra a Pico-sziget hegycsúcsa a leginkább alkalmas.

Izlandra júliusban és augusztusban érdemes ellátogatni, amikor a sziget középső része is járható. Nyáron alig megy le itt a nap, ez sokak alvási ciklusát megzavarja, erre fel kell készülnie az ide látogatóknak. Izlandon láthatunk vulkánkitörést, gejzírt, csodaszép fjordokat. Érdemes bérelt autóval felfedezni a szigetet. Természetesen mindig tájékozódjunk, hogy az autóra milyen biztosítást kötöttek és hogy a biztosítás milyen káreseményekre nyújt fedezetet.

Ha egzotikus úticélt választunk, ne induljunk útnak megfelelő biztosítás nélkül! A baleset- és poggyászbiztosítás bármilyen váratlan helyzetben jól jöhet, legyen szó egy bokaficam kórházi kezeléséről, vagy csomagjaink elvesztéséről. Sokan a különleges út minden pillanatát meg akarják örökíteni, és ezért drága felszereléseket is visznek magukkal, így ezek biztosításáról se feledkezzünk meg.

Utasbiztosítás