Facebook Share Image

Miben fussunk?

Tematikus hírek / Család

Fokozatosan hűl a levegő, ez azonban nem szegheti a kedvünket, ilyenkor is menjünk futni, csak gondosan válogassuk meg az öltözetünket. Ehhez adunk pár hasznos tippet.

Futni jó,de mint minden sportban fontos, hogy megfelelő öltözetben tegyük.

Tönkre tehetjük az edzést azzal, ha nem megfelelő a ruházatunk, hiszen sem fázni nem jó, sem izzadni. Azonban nem lehet egységesen meghatározni, miben kell futni, hiszen minden ember más, van, aki fázós, van, aki nem, van, aki szinte egyáltalán nem izzad és van, akiről egy kis mozgás után is szakad a víz. Ezért az egyéni igényeinket mindig vegyük figyelembe, amikor öltözünk.

Vegyük figyelembe azt is, mennyire lesz intenzív az edzésünk. Aki tempósan végig futja a távot, az inkább kevesebb, vékonyabb öltözékkel készüljön akkor is, ha az elején egy kicsit még fázik. Aki viszont csak kocog, esetleg többször is megáll, az öltözzön fel jobban.

Figyeljünk az időjárás előre jelzésre is! Ha fúj a szél, hidegebbnek érezzük a levegőt, míg napsütésben melegebbnek.

Általánosságban elmondható, hogy 10 fokig elég egy póló és egy rövidnadrág, míg hidegebb időben hosszú, vékony futófelsőt és hosszú, vékony futónadrágot viseljünk. A futóruházat célja, hogy megtartsa a hőt, ugyanakkor vezesse el az izzadtságot és gyorsan megszáradjon. Kesztyűre, sapkára általában csak télen, a mínuszokban lesz szükség, ekkor már termo aláöltözettel is készüljünk.

Fontos kérdés az is, hogy milyen cipőben fussunk. Ha nem megfelelő a lábbeli, akkor ez akár ízületi fájdalmakat és különböző sérüléseket is okozhat. Futáshoz mindig kimondottan futásra tervezett cipőt használjunk. A cipő vásárlásakor érdemes kikérni az ott dolgozó szakértő véleményét is. Mindig vegyük figyelembe azt is, hogy milyen terepen és milyen intenzitással futunk.

Ha szívesen vesz részt versenyeken is, vagy csak még kacérkodik a gondolattal akkor mindenképpen ajánljuk, hogy látogasson el szeptember 24-i NATO RUN futóversenyre, ahol gyönyörű környezetben, jó levegőn egy szuper hangulatú napot tölthet el. Egy verseny – még ha csak szurkolunk is - jó alkalom arra, hogy olyanokkal legyünk együtt, akikkel közös a hobbink, a szenvedélyünk. Lemérhetjük, milyen kondícióban vagyunk, mekkora teljesítményre vagyunk képesek, és hogyan állunk a többiekhez képest.

Találkozzon vasárnap velünk! A rendezvény egyik fő támogatójaként várjuk szeretettel a futóversenyen, valamint a SIGNAL IDUNA standján. Szívesen válaszolunk bármilyen biztosítással, öngondoskodással kapcsolatos kérdésre, hiszen ne felejtse, egy futónak is szüksége van megfelelő biztosításra! Találkozzunk vasárnap a NATO Run-on!

2017.09.21.

Balesetbiztosítás