Facebook Share Image

Mit kell beszerezni őszre a gyerekeknek?

Tematikus hírek / Család

Elkezdődtek az iskolakezdési akciók, már minden bevásárlóközpontban, papírboltban megtalálhatók a különféle iskolatáskák, tolltartók, füzetek és egyéb szükséges holmik.

Van, ahol az önkormányzat azzal segíti az általános iskolás gyerekek szüleit, hogy az alsó tagozatos diákok ingyenes füzetcsomagot kapnak. Ez valóban nagy segítség, mert egyre drágábbak a felszerelések, 50-60 forintnál kezdődnek a füzetek, de egy márkás, divatos, mesefigurás borítós darabért több, mint 300 forintot is elkérnek, miközben összeségében legalább 10-12 darabra szükség lesz egy évben.

Az iskolatáskák ára között is nagy különbség van, az átlagár 8000 és 25.000 forint között mozog attól függően, hogy a kisiskolásoknak való, merevített, ergonomikus kialakítású táskát, vagy a nagyobb diákok számára készült, hátizsákos darabot keresünk-e. A táskába megéri beruházni, hiszen mindennap használatban van. Egy jó minőségű táska azonban 2-3 évet is bír, de akár a testvérek is örökölhetik egymástól.

Az elsősök számára még nagy öröm, hogy megkapják első felszereléseiket. Vásároljunk közösen, hadd válassza ki a neki tetsző táskát, tolltartót, hegyezőt, füzetet. Ha nem szeretnénk, hogy elszálljanak a költségek, akkor adott árkategóriában mutassunk meg több darabot, ami közül választhat gyermekünk. Kössünk kompromisszumokat, például, ha nem szeretnénk 2-300 forintos füzeteket vásárolni, akkor az olcsóbb füzetre választhasson a kisdiák neki tetsző matricát, vignettát.

A nagyobb költségek közé sorolható a tornafelszerelés is. Válasszunk egy kényelmes edzőcipőt, ami jó terembe és udvarra is. A tornaruhát a legtöbb helyen előírják, milyen színű póló, nadrág kell, és a legtöbb helyen kérnek melegítőt is, hiszen a gyerekek gyakran az udvaron tornáznak. Ebből akár szükség lehet egy vékonyabbra és egy vastagabbra is. Szerencsére a sportáruházak is nagyobb akciókkal készülnek ilyenkor.Iskolás kép

Mielőtt nyakunkba vesszük a várost, készítsünk egy listát, amire az összes szükséges tanszert felírjuk. Sok iskola ezt előre kiadja, így a szülők pontosan tudják, milyen és hány füzetet, ceruzát, ecsetet és gyurmát kell keresni. A listáról mindig húzzuk le, ami már megvan.

Nézzünk szét a neten is. A gyakorló szülők már többféle ceruzamárkát, füzetmárkát ismernek, így ezeket a holmikat neten is meg lehet rendelni, így sok időt megspórolhatunk. Egyes papírboltokban van olyan lehetőség, hogy csekély összegért a szülő leadja a listát, és később csak elmegy az összekészített csomagért.

Időben vegyük meg a kötelező olvasmányokat is. Valamint még augusztusban próbáltassuk fel a gyerekkel az ünneplő ruháját, nehogy az évnyitó napján derüljön ki, hogy kinőtte azt. Bár a letöbb szülő ilyenkor vásárol szép, fekete lakkcipőt is, a gyakorlat azt mutatja, hogy ezt csak egyszer veszi fel a gyerek, az évzáróra már kinövi. Ha az iskola részéről nincs külön előírás, akkor egy csinosabb nyári szandál vagy zárt cipő ugyanúgy megteszi az évnyitóra.

Az iskolakezdés költségeit tervezve, gondoljunk már most a diákbiztosításra is! Nem leszünk ott a gyermekünk mellett, a pedagógusokra pedig fejenként legalább 30 gyerek jut. Szaladgálás, lökdösődés, de még tornaóra közben is előfordulhatnak kisebb, nagyobb balesetek. Tegyünk meg mindent ezek megelőzése érdekében, például iskola előtt vegyük át családon belül is a szabályokat. Ha azonban megtörtént a baj, jól jöhet egy biztosító szakértő segítsége. Nézzünk utána a lehetőségeknek, és válasszuk ki a gyermekünk és családunk számára legmegfelelőbb megoldást, hogy egész évben biztonságban tudhassuk a kicsit!

2018.07.26.

SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás