Facebook Share Image

A legjobb hazai strandok

Tematikus hírek / Család

Május 1-jével kinyitottak a strandok. Ugyan korábban nem volt kegyes az időjárás, lassan beköszönt a tartós jó idő. Mutatjuk, hová érdemes mindenképp ellátogatni.

Velencei-tó

A TóParty Rendezvény Strand Velence és Gárdony határán fekszik. Jogilag az utóbbi városhoz tartozik, miközben neve Velencével forrt össze. A szépen felújított strand belépődíjas, cserébe minden kényelmet kiszolgál.

Aqua World

A főváros kiváló fürdője zárt élményfürdővel és több szabadtéri medencével is rendelkezik. A belépődíj nem olcsó, cserébe egész nap fürödhetünk, csúszdázhatunk kedvünkre. Kint számos nyugágy várja a pihenni vágyókat, valamint nagy zöld, füves terület játszótérrel. A gyerekeket rendszeresen animátorok szórakoztatják, így a szülők is tudnak pihenni.

Balatonfüred

Az Esterházy Strand nagy füves területtel, játszótérrel rendelkezik. A strandon belül külön belépőjegyért élménymedence és gyerekmedence is működik, csúszdával. A medencék vízhőmérséklete minimum 26 fokos, amit a napsütés tovább melegíthet.

Tisza-tó

Az abádszalóki strand Kelet-Magyarország legnagyobb szabadvízi strandja. Nyáron a fiatalok egyik legkedveltebb szórakozóhelye, számos programot, koncertet szerveznek itt. Emellett számos vízisport kipróbálható, vannak csúszdák, de akár horgászni is lehet. Rosszabb idő esetén rengeteg látnivaló van a környéken.

Hajdúszoboszló

Európa legnagyobb fürdőkomplexumában gyógyfürdő, fedett élményfürdő, strand és aquapark is található, így minden korosztály megtalálja itt a számítását. A strandon 13 medence található, az aquaparkban pedig 15 különböző pályán lehet csúszni.

Mire figyeljünk strandolás közben?

Felhevült testtel soha nem menjünk a vízbe! Ügyeljünk a megfelelő napvédelemre, ne akarjunk már az első nap lebarnulni, mert nem lesz jó vége, és csak elrontjuk a nyaralás további napjait egy napszúrással, leégéssel. Különösen a kisgyerekek bőrének védelmére figyeljünk oda!

Igyekezzünk félárnyékos helyre tenni a törölközőnket, nyugágyunkat. Ne tartózkodjunk egész nap a napon, akkor sem, ha vízben vagyunk.

Nyílt vízen csak a kijelölt helyen strandoljunk! Ne akarjunk feltétlenül a belépőjegyen spórolni, mert számos hasznos ellenszolgáltatás jár cserébe: a fizetős strandokon van tiszta mosdó, zuhanyzó, büfé, vízimentő. Utóbbi nem csupán a fulladásos balesetek megelőzése miatt fontos, hozzá fordulhatunk akkor is, ha például tüske megy a lábunkba, miközben mezítláb sétálunk a fűben.

Tartsuk be az alapvető közösségi szabályokat! Ne ugorjunk a medence széléről másra, ne zavarjuk hangoskodással a többi strandoló pihenését, és dohányozni is csak a kijelölt helyre vonuljunk el.

Ha elutazunk strandolni, az országon belül is érdemes megfelelő biztosítást kötni. Itt is érhet minket ugyanis számos baleset, például elcsúszhatunk a vizes kövön a medence mellett. A balesetet ugyan nem teszi meg nem történtté a biztosítás, de segítség a bajban, például ha a családfő egy lábtörés miatt kimarad a munkából.

2017.05.17.

Egyéni balesetbiztosítás

Egészséges előrelátás - a család biztonságáért!