Facebook Share Image

Aktualizáljuk biztosításainkat!

Tematikus hírek / Család

Vége a nyárnak, ismét az iskolára, a munkára koncentrálunk. Ilyenkor érdemes áttekinteni pénzügyi helyzetünket, meglévő biztosításainkat.

Tervezzük meg, milyen nagyobb kiadásaink lesznek év végéig, milyen felújításokat, beruházásokat szeretnénk elvégezni. Ha szükséges, aktualizáljuk biztosításainkat is!

Az iskolakezdéssel egyidőben nem árt, ha kicsit megtervezzük az év végéig tartó időszakot, nemcsak a programok, hanem elsősorban az anyagiak szempontjából is. Ősszel, tél elején már többet van otthon a család, ismét előtérbe kerülnek a lakás felújításával, átalakításával vagy frissítésével kapcsolatos elképzelések. Mi az, amire a nyári szabadság alatt nem volt idő például az utazások miatt? A kánikula elmúltával ismét lehet gondolni a kertrendezésre, terasz kialakítására, kerti házikó felépítésére vagy akár a kerítésfestésre is. De a belső munkákra is tökéletes az idő, egy tisztasági festésre, esetleg a kisgyerekszoba átalakítására tiniszobává, új bútorokkal, képekkel.

A gyerekek is ősz elején választanak sportágat, edzést. Be kell szerezni egy újat a kinőtt kerékpár helyett, vagy a lovasfelszerelést kell megvenni az edzésekhez.

Számos olyan anyagi kiadás merül fel ilyenkor, ami miatt érdemes egy hosszabb távú költségvetési tervet készíteni. Mi az, amire futja a havi fizetésből, mi miatt kell a megtakarításhoz nyúlni, és mire kell személyi kölcsönt felvenni?

Ha átalakítások történnek a házon, lakáson, esetleg értékes berendezéseket vásárolunk, akkor a biztosításainkat is érdemes felülvizsgálni, aktualizálni. Ha ugyanis nincs biztosítás, megfelelő fedezet, egy esetleges lakástűz vagy betörés komoly problémákat okozhat egy család életében. Akár egy drága kerékpár miatt is érdemes már megemelni a biztosítás összegét.

Ahogy nőnek a gyerekek, úgy új típusú problémák is felmerülhetnek. Egy kisgyerek focizás, biciklizés közben kárt tehet a szomszéd autójában, amit nagy segítség, ha a lakásbiztosításhoz kapcsolódó kiegészítő felelősségbiztosításunk fedez.

Ha a gyermekünk egy új edzésformát próbál ki, ami megnöveli a sérülések kockázatát, esetleg már egyedül jár haza, ami a közlekedési balesetek esélyét növeli, jó, ha kötünk számára megfelelő balesetbiztosítást vagy diákbiztosítást.

A lényeg, hogy mindig vegyük számba, mi az, ami megváltozott a korábbi állapotokhoz képest akár az otthonunkat tekintve, akár a család életében. Inkább kössünk magasabb összegű biztosítást, ha nagyobb a kockázat, mert csak így térülhet meg a kárunk egy esetleges káresemény vagy baleset bekövetkeztekor.

2018.08.31.

SIGNAL PLUSZ Diákbiztosítás