Facebook Share Image

Elindulnál a vállalkozói lét útján? Ezekre figyelj!

Tematikus hírek / Vállalkozó

Vállalkozóként folytatnád a karriered? Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venned!

vallalkozo-webRégóta dédelgetett álmod, hogy vállalkozóként folytasd tovább a karriered? Bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, amit érdemes figyelembe venned, mielőtt az önfoglalkoztatóvá válás rögös útjára lépnél!

A jó ötlet!

A vállalkozásod életképességét sokszor nem könnyű megállapítani, ha beleszeretsz az ötletbe, bárki mondhat bármit, végig szeretnéd csinálni! Szükség is van erre a szenvedélyre, hiszen a nehezebb hónapokban is kell a kitartás és a lendület! Viszont ha másra nem is, a számokra mindenképp érdemes odafigyelned, mielőtt nekifutnál, mérd fel a piacod, készíts versenytárselemzést és döntsenek a valós adatok a vállalkozásod várható sikeréről!

Tarts önvizsgálatot!

Valóban vállalkozó személyiség vagy?

A vállalkozásod sikeres működtetéséhez nagyon magas teljesítménymotiváció szükséges, határozottsággal, és azzal a biztos önismerettel kell rendelkezned, hogy kezedben tudod tartani a kontrollt. A kezdeti időszakban a kockázatkerülés vagy a felelőtlen kockázatvállalás egyaránt okozhatja az éppen felfejlődő céged beomlását. Ha már önismeret, fontos hogy jól fel tudd mérni, hogy rendelkezel-e azokkal a kommunikációs skillekkel, amik elengedhetetlenek a megfelelő verbalizáláshoz az ügyfelekkel és munkatársakkal szemben.

Csak precízen - készíts üzleti tervet!

Ha alaposan felmérted a saját kompetenciáidat, a célközönséged, túl vagy a versenytárselemzésen, akkor az üzleti terved első lépcsőfokát teljesítetted,- ha a mérleg pozitív. Sajnos - nem sajnos, de a pénzügyi tervezést akkor sem hagyhatod ki, ha nem igényelsz hitelt, vagy ha nem tőkeinjekcióra pályázol! Mérd fel a termelés költségét, és a várható hasznát. Állítsd össze a pénzforgalmi terved, és alaposan gondold át, hogy a szolgáltatás nyújtásához milyen személyi kapacitás szükséges. Ha ezt a szárazabb részt kihagyod, bizony terved hamvában holt próbálkozás maradhat.

Reklámoké a világ?

Nos, ha kezdő vállalkozó vagy, akkor a legtöbb esetben azt kell mondanunk, hogy igen. Ahhoz, hogy az emberek megismerjék a szolgáltatásodat muszáj, hogy tudjanak róla. Szinte már lehetetlen olyan piacot találni, ahol olyan kevesen tevékenykednek, hogy elegendő szájhagyomány útján ügyfeleket szerezni. Ezért a kezdetektől gondolj arra is, hogy hogyan juthatsz el az ügyfeleidhez.

Légy biztos a dolgodban - vállalkozói biztosítással

Ha már minden összeállt és alig várod az indulást, már csak egy fontos lépés maradt ki, hogy tudatos vállalkozó váljon belőled: ne felejts el biztosítást kötni. Főként az éppen felfejlődő, még érzékeny kisvállalkozások azok, akiknél egy váratlan baleset, szerencsétlenség visszavetheti a belefektetett energiát! Nézz körbe csomagjaink között, személyre szabottan a vállalkozásodnak megfelelő ajánlatokat találod a kínálatunkban!

https://www.signal.hu/hu/vallalkozoi-biztositas

Vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás