Facebook Share Image

Elindult a digitális baleseti kárbejelentő applikáció

Tematikus hírek / Autó

Az idén januárt egy fantasztikus újítással indíthatjuk, ugyanis mostantól használható az E-kárbejelentő, vagyis a digitális baleseti kárbejelentő applikáció!

Az alkalmazás kifejlesztése az biztosítók és a MABISZ összefogásának köszönhető. A baleseti káresemény megtörténtét mostantól online, sokkal egyszerűbben, és jóval gyorsabban tehetjük meg, mint a „kék-sárga” nyomtatványon. Mindemellett hatalmasat léptünk előre a digitalizáció irányába.

kek-sarga1

Az alkalmazás nagy segítség, amikor egy olyan fokozott stresszes állapotban vagyunk, mint amelyet egy baleset megtörténte okoz. A digitális baleseti kárbejelentő (E-kárbejelentő) applikáció figyelmeztet, ha valamit kihagynánk, legyen az egy kitöltetlen sor az adatokban, vagy éppen az autók helyzetéről készült rajz hiánya. Szintén segítségül szolgál, hogy a helyszínt GPS adatok határozzák meg, illetve lehetőség van média fájl beküldésére is.

A tipikus hibák közé tartozik a késői bejelentés is, mely az online baleseti kárbejelentő használatával szintén elkerülhető, ugyanis a teljes kitöltést és aláírásokat követően az online alkalmazás automatikus emailes értesítést küld minden érintettnek mellékelve a kitöltött pdf formátumú kárbejelentőt.

A baleseti kárbejelentő hibás kitöltése akár azzal is járhat, hogy a baleset vétlen részese nem, vagy csak nagy késéssel jut hozzá a kártérítés összegéhez. Éppen ezért az online alkalmazás legnagyobb előnye, hogy a tipikus hibák elkerülhetők a használatával.

Az online baleseti kárbejelentő applikáció már letölthető Androidos és iOS-es telefonokra is. Javasoljuk, hogy töltse le a telefonjára, hogy egy esetleges baleset alkalmával már kéznél legyen.

Az applikáció használatát bemutató videót itt tekintheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=oIArNIdlMQU&t

A letöltést az alábbi linkeken keresztül tudja megtenni:
- Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mabisz.ekarbejelento
- iOS: https://itunes.apple.com/app/id1448391210

2019.01.11.

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás