Facebook Share Image

Elkerülné az eladósodást?

Tematikus hírek / Megtakarítás

Annak érdekében, hogy ne okozzon problémát semmilyen nagyobb vagy váratlan kiadás, érdemes megfogadni az alábbi tippeket!

1. NE a jól hangzó „azonnali kölcsönnel” fedezze a nagyobb kiadásait!

A nyaralással, karácsonyi ajándékokkal, nagyobb születésnapi ajándékokkal jó előre tervezhet, hiszen ezek az események minden évben közel azonos időpontban érkeznek el. Indítson megtakarítást fél vagy akár már egy évvel előbb!

Egy előre indított megtakarítás ráadásul nem csak a tervezhető kiadásoknál nagy segítség, hanem a hirtelen felmerülőknél is. Ha rendszeresen félretesz kisebb-nagyobb összeget, akkor nem fog gondot okozni az sem, ha tönkre megy a mosógép vagy a lemerült autóakkumulátor nem töltődik fel többé, és újat kell vennie.

2. Vezesse bevételeit és kiadásait!

eladosodas-megtakaritas-web

Általában csak azt tudjuk, hogy mennyi a fizetésünk, bevételünk, azt azonban már kevésbé, hogy pontosan mennyi havonta a rezsink, az élelmiszerre kiadott pénz, a szórakozásra, sportra, fodrászra, kozmetikusra fordított összegek és az egyéb kiadásaink. Ha azonban ezeket elkezdjük rendszeresen vezetni, pár hónap elteltével nyilvánvalóvá válik, hol folynak ki a kezünkből kisebb-nagyobb összegek feleslegesen. Ilyenkor jön rá az ember, hogy például a munkahelyi büfében túl sok pénzt költ, aminek ha csak a felét félre tenné, akkor pár hónap múlva elmehetne például egy wellness hétvégére.
3.
A fizetéséből tervezett megtakarítása felét már a hónap elején, a másik felét a hónap végén tegye félre!

A hónap elején határozza meg a költségeit, és ami a fizetéséből a tervek szerint maradni fog, annak felét már a hónap elején tegye félre, mert akkor biztosan nem költi el. A váratlan kiadások miatt tartsa meg az összeg másik felét, de ha a hónap végén az is megmarad, akkor azt is tegye félre.

4. Ha csak minimális összeget is, de minden hónapban tegyen félre!

Kezdjen el félretenni, akár csak kis összeget is a havi fizetéséből, így egy váratlan nagyobb kiadás sem fogja megroppantani a családi kasszát.

Szintén jó megoldás az előre tervezhető nagyobb kiadások esetén is a rendszeres megtakarítás, így mire szüksége lesz egy komolyabb összegre (pl. gyermek diplomaosztója, esküvő, gyermekvállalás, nyugdíj, autó nagyszervize stb.), addigra megfelelő pénz gyűlik össze, és nem lesz szüksége banki kölcsönre, hiszen meg tudja oldani önerőből. Az otthon tartott pénzhez szabadon hozzáférünk, így hozzá is nyúlhatunk, ezért ez a megoldás nem felel meg a hosszú távú céljainknak. Vannak azonban erre szolgáló megoldások, például a befektetéshez kötött életbiztosítás, a nyugdíjbiztosítás vagy a lakás előtakarékosság.

5. Ismerje meg időben a különböző megtakarítási formákat!

Amikor oda jut, hogy pénzre lenne szüksége, már nincs arra ideje, hogy szétnézzen a piacon a legkedvezőbb megoldások után kutatva. Ezért még időben gondoljon arra, hogy ha valamilyen fordulópont állhat be az életében, amikor nagyobb pénzösszegre lesz szükséges, például családalapítás, ingatlan vagy új gépkocsit vásárlása, akkor már az „igen” kimondása előtt érdemes megismerkedni a különféle befektetési, megtakarítási lehetőségekkel. Gondolt már arra, hogy mi lenne Önnel és családjával, ha hosszabb távon táppénzre kényszerülne? Nincs probléma ilyen esetben sem. Pénzügyi biztonságban tudhatja szeretteid, ha időben utánanéz a lehetőségeknek és megteszi a szükséges lépéseket.

Tanácsadója segít eligazodni a „megtakarítások erdejében", vagy ha még nincs segítsége, akkor keressen minket elérhetőségeinken:

http://www.signal.hu/hu/kapcsolat-cegadatok

2019.03.06.

Lakossági ügyfeleinknek ajánljuk