Facebook Share Image

Első kézből – Előnyök, amiket nem tudtál a lakásbiztosításainkról!

Tematikus hírek / Lakás

Bárhol, bármilyen épületben is élünk, fontos, hogy bebiztosítsuk magunkat, hiszen bármikor történhetnek nem várt események, melyek jelentős anyagi terhet ró ránk.

Bárhol, bármilyen épületben is élünk, fontos, hogy bebiztosítsuk magunkat, hiszen bármikor történhetnek nem várt események, melyek jelentős anyagi terhet rónak ránk.

Az sem mindegy, hogy milyen lakásbiztosítást választunk, éppen ezért szakértőnket, Mikó Jánost kérdeztük a SIGNAL IDUNA lakásbiztosításainak előnyeiről.

Kérdés: Milyen lakossági lakásbiztosításai vannak a SIGNAL IDUNA Biztosítónak?

lakasbiztositas_elso-kezbol_web.jpg

"Kétféle lakásbiztosításunk van, a SIGNAL OTTHON és a SIGNAL BÁSTYA MAX, azonban mindkettő rugalmasan alakítható. A kettő közötti lényegi különbség, hogy a SIGNAL BÁSTYA MAX lakásbiztosításhoz számos kiegészítő modul közül lehet választani (vagyon-, felelősség-, baleset- és kockázati életbiztosítási modulok). Az otthonukban vállalkozást folytatóknak, illetve családi és mikro vállalkozásoknak kifejezetten ajánljuk ezt a biztosítást."

Kérdés: Ezek szerint ezek a széles körben választható kiegészítő fedezetek a SIGNAL BÁSTYA MAX lakásbiztosítás előnyei?

"Igen így van, elsősorban a moduláris rendszer miatt kedvelik és választják az ügyfeleink. Néhány a leggyakrabban értékesített kiegészítőink közül:

 • Vagyonbiztosításra vonatkozó kiegészítő fedezet: duguláselhárítás, elfolyó víz költségeinek térítése, kerti veszélytelenítés, besurranásos/iskolai/kórházi lopás, stb.
 • Kiegészítő napelem, ill. hőszivattyú biztosítás: a „standard” károkon kívüli törés károkra
 • Hűtött élelmiszerek vagy egyéb készletek biztosítása: meghibásodás vagy áramszünet miatti károkra is (privát élelmiszer, vagy vállalkozói tulajdonú készlet kárra is)
 • Assistance: épület, ill. adatmentés (családja és/vagy vállalkozása részére is)
 • Járművek biztosítása: a garázsban tárolt járművek (akár pl. motorkerékpárok, kishajók, utánfutók stb.) elemikár és betöréses lopás biztosítása (privát, vagy vállalkozói tulajdon is)
 • Házi kedvencek biztosítása: ebek és cicák egészség és balesetbiztosítása
 • Baleset-biztosítás: családtagjai és/vagy munkatársai, alkalmazottai részére
 • Kockázati életbiztosítás: családtagjai és/vagy munkatársai, alkalmazottai részére

Ahhoz, hogy családi- illetve mikro vállalkozásukat szintén teljes biztonságban érezzék ügyfeleink, az alábbi kiegészítőket ajánlom még:

 • Üzemeltetői és tevékenységi felelősségbiztosítás
 • Termékfelelősség-biztosítás
 • Tanulók felelősségbiztosítása: a biztosított által a tanulóinak okozott, valamint a tanulók által a biztosítottnak, vagy harmadik személynek okozott káraira is
 • Üzemszünet-biztosítás

Mindezek mellett, ha az ügyfelünknek vállalkozása is van, lehetőséget nyújtunk arra, hogy figyelemmel kísérhesse a magán-, illetve a vállalkozói biztosítása díjának megoszlását, így nem okoz gondot az utóbbi költségként való elszámolása."

Kérdés: Milyen előnyei vannak a SIGNAL OTTHON lakásbiztosításnak?

"Egy gyorsan és egyszerűen megköthető termékről van szó. Számos előnye közül talán a következőket emelném ki:

 • A biztosítási fedezet igény szerint tovább bővíthető az alábbi elemekkel:
  • Kiegészítő vagyonbiztosítási fedezetekkel: besurranásos/kórházi/iskolai lopás, duguláselhárítás, elfolyó víz költségeinek térítése, kerti veszélytelenetek, ónos eső okozta károk, hirtelen hó és jégolvadás okozta károk stb.
  • Szabadban tárolt ingóságok, ill. épület felszerelési tárgyak lopás káraival
  • SIGNAL lakás assistance-al
  • Közmű szolgáltatása kimaradása miatti költségtérítéssel
  • Munkanélküliség esetére díjmentesítéssel: a szerződő mellett a család többi tagjára is
 • Építés vagy felújítás alatt álló épületek esetén a tűz- és elemi károk mellett az építési tevékenységgel, azaz a kivitelezéssel, illetve a betöréses lopással kapcsolatos károkra is tudunk szolgáltatást nyújtani."

Kérdés: Mit jelent és miért jó a SIGNAL ASSISTANCE szolgáltatás?

"A SIGNAL ASSISTANCE szolgáltatással vészhelyzet esetén a nap 24 órájában ügyfelünk segítségére lehetünk, hogy a megfelelő szakembert (például víz-, gázszerelőt, duguláselhárítót, villanyszerelőt, tetőfedőt, zárjavítót, üvegest, stb.) küldjük ki a hiba elhárítására."

Kérdés: Milyen kedvezményekre van lehetőség a SIGNAL OTTHON és a SIGNAL BÁSTYA MAX lakásbiztosítások esetén?

"A legkedvezőbb biztosítási díj elérése érdekében több kedvezményt is kínálunk ügyfeleinknek. Mindkét biztosítás esetében akár 15% engedményre is jogosult lehet az ügyfél a biztosítása éves díjából, ha az ügyfél vagy családtagja a SIGNAL IDUNA Biztosítónál már rendelkezik bármilyen más kötvényesített, élő biztosítással (KGFB, CASCO, baleset-, vagy életbiztosítás, stb.).

2021. március 31-ig, amennyiben Ön SIGNAL OTTHON vagy SIGNAL BÁSTYA MAX biztosítást köt, ajándékot kaphat. A részletekről a weboldalunkon tájékozódhat: https://www.signal.hu/hu/otthon-nyeremenyakcio

Emellett számos előnyt és kedvezményt sorolhatnék még, éppen ezért feltétlenül javaslom , hogy a részletekért látogasson fel honlapunkra."

SIGNAL OTTHON: https://www.signal.hu/hu/lakasbiztositas/Otthon

SIGNAL BÁSTYA MAX: https://www.signal.hu/hu/lakasbiztositas/Bastya

Kérdés: Van még olyan kérdés a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, amit nem érintettünk, de fontosnak tartanál kiemelni a téma kapcsán?

"Egy dolgot szeretnék még kiemelni, ami minden ügyfél számára fontos információ lehet: Az „Év Biztosítója” versenyen rendszeresen első, illetve második helyezést érünk el szolgáltatási és kárrendezési kategóriában. Ez - mondhatjuk, hogy - egyfajta garanciát is jelent az ügyfeleink felé.”

2020.03.19.

SIGNAL Lakásbiztosítások