Facebook Share Image

Elvesztél a biztosítások sűrűjében? Segítünk!

Tematikus hírek / Család

A biztosításoknak számtalan formája elérhető, ezért nem árt, ha van egy jó tanácsadód, aki segít eligazodni a biztosítások sűrűjében.

biztositasok2-web

Sok mindent hallunk a különböző biztosítási formákról, de amit mégis a legtöbben tudunk, hogy van belőlük kötelező és nem kötelező. Tudjuk, hogy utazás során érdemes biztosítani magunkat, de életbiztosítással leginkább csak az amerikai filmekben találkozunk. Valószínű, hogy a legtöbben nem tudjuk, hogy érdemes-e balesetbiztosítást kötni, ha éppenséggel irodai alkalmazottak vagyunk, és nem űzünk extrém sportokat.

A lakásbiztosítással is akkor ismerkedünk, ha saját tulajdonhoz jutunk, de nem biztos, hogy tudjuk, hogy albérlőként is érdemes gondolni rá. Ha saját autónk lesz, egyértelművé válik, hogy van kötelező biztosítás, de nem ismerjük, milyen egyéb biztosítást érdemes kötni az járművünkre. A nyugdíjbiztosítás sem közismert, pedig rendkívül fontos része a jövőd tervezésének!

Nyugdíjbiztosítás:

Ha szeretnéd jó anyagi körülmények között tölteni a nyugdíjas éveidet, akkor feltétlenül gondolj a nyugdíjbiztosításra! Kezdd minél előbb, hogy a rendszeres havi díjjal nagy összeget tudj felhalmozni az évek alatt! Kívánjuk, hogy idős korodban felhőtlen évek várjanak rád!

Életbiztosítás:

Ha életbiztosításon töröd a fejed, kétféle megoldás közül választhatsz:
klasszikus életbiztosítás, ami havi fix díjért cserébe, haláleset vagy rokkantság esetén fizet neked, vagy hozzátartozódnak.
A második lehetőség a befektetési egységekhez kötött (unit-linked) biztosítás, ahol eszközalapokban tartod a pénzed. Az eszközalapokat te is kiválaszthatod, de a biztosító munkatársaitól szakértői segítséget is kaphatsz.
Javasolt számodra az életbiztosítás? Abban az esetben igen, ha családfenntartóként gondoskodnod kell a gyermekeidről vagy idős szüleidről, és abban az esetben is, ha egy tartós munkaképtelenné válás esetén nem lenne annyi örökséged vagy megtakarításod, hogy a nehéz időszakot átvészeld.

Balesetbiztosítás:

Balesetek sajnos, bármikor érhetnek: elég egy figyelmetlen pillanat a részedről vagy mások részéről, és megtörténik a baj. A legtöbb ilyen sérülés nem igényel nagyobb figyelmet egy ragtapasznál, de ha komolyabb a baj, megváltoztathatja az egész életed, sőt a családodét is. Készülj fel a váratlan helyzetekre és köss balesetbiztosítást!

Utasbiztosítás:

Az utasbiztosítás elengedhetetlen abban az esetben, ha külföldre utazol. Akár csupán egynapos városnézés esetén is köss biztosítást, a pénztárcádat nem terheli meg, ellenben, ha külföldön kell fizetned az egészségügyi ellátásért, az szinte biztos, hogy drága lesz.

Gépjármű biztosítás:

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás - mint ahogy a neve is elárulja - kötelező. Ez a biztosítás az általad másoknak okozott károkat téríti meg. Ha vásárolsz egy autót, még az átírás előtt meg kell kötnöd a felelősségbiztosítási szerződést, és csak ezután kerülhet sor a rendőrségen a gépjármű átírására. Ha nem kötsz kötelezőt, de kárt okozol, akkor az okozott kárért neked kell helytállnod, nem lesz mögötted biztosító.

CASCO biztosítás:

Lehetőséged van kiválasztani, hogy milyen kockázatokra nyújtson fedezetet, tehát az igényeidre szabhatod. Ha teljes körűt választasz, akkor minden következő kárt térít: az általad saját autódban okozott kárt, rablást, lopást, rongálást. CASCO biztosításhoz kiegészítő szolgáltatásokat is igényelhetsz, mint például az Assistance szolgáltatás. A casco tehát a saját védelmedet biztosítja.

Lakásbiztosítás:

Lakásbiztosítást főként akkor kötsz, ha saját tulajdonú ingatlanod van. Persze albérlőként, ha szeretnéd megóvni a bérelt otthon biztonságát, nem árt átgondolni a biztosítás lehetőségét! A lakásbiztosításnál az egyik fő dolog, amire figyelned kell, az az, hogy milyen kockázatokra kötsz biztosítást! Javasoljuk, hogy szerepeljen benne a betörés, üvegtörés, tűzkár, beázás, természeti csapások okozta károk fedezete, valamint felelősségbiztosítás is!

Egy szó, mint száz, a biztosításoknak számtalan formája elérhető, ezért nem árt, ha van egy jó tanácsadód, aki segít eligazodni a biztosítások sűrűjében.

A tájékoztatás nem teljes körű, csak a figyelem felkeltést szolgálja. A biztosítási termékek és szolgáltatások egyes biztosítóknál eltérhetnek. Kérjük minden esetben tájékozódjon erről az adott biztosító elérhetőségein.

2019.09.27.

SIGNAL IDUNA biztosítások