Facebook Share Image

Erre építsen vállalkozást!

Tematikus hírek / Öngondoskodás

Számos olyan lehetőség, üzleti trend van, amire érdemes vállalkozást indítani. Ha Ön most gondolkodik egy új üzlet beindításán, ezeken a területeken érdemes szétnéznie.

Food truck

Ha a vendéglátáshoz ért, esetleg a jövőben szeretne egy új éttermet nyitni, akkor első körben érdemes egy food truck-ot vagyis büfékocsit nyitni. Számos egyedi vállalkozás üzemel, különböző ételfajtákkal. A food truck vállalkozások ráadásul több hazai rendezvényen is be tudnak mutatkozni évente.

Sharing economy

A különböző közösségi gazdaságok virágkorát éljük. Gondoljon csak az Airbnb-re vagy a külföldön jól működő, hazánkban háttérbe szorított Uberre. Emellett számos más formája is létezik ennek a gazdasági formának, csoportok megoszthatnak egymással élelmiszertől kezdve bármilyen olyan javakat, amik a rendelkezésükre állnak és mások számára hasznosak. Találjon egy megfelelő területet és virágoztassa fel saját üzletét!

Lakáskiadás

Ingatlanba megéri befektetni a pénzünket, mert a lakáskiadás jelenleg nagyon jól jövedelmez, egekben vannak a bérleti díjak. Akár rövid távú bérleti időszakokban gondolkodunk, mit amilyen az Airbnb, akár hosszú távra adnánk ki az ingatlanunkat, mindenképpen jó üzletet kötünk. Amire figyelni kell, hogy a célcsoportunknak megfelelő helyen vásároljuk az ingatlant, a számukra megfelelő méretekkel, paraméterekkel. A továbbiakban pedig szánjunk elegendő időt és pénzt a lakás felújítására, karbantartására, berendezésére, hirdetésére.

Webshop

Bármilyen kis vállalkozást indítunk, először érdemes webshopon keresztül értékesíteni termékeinket. Létezik például olyan applikáció, ami a Black Friday vásárlásokat segíti elő, de biztosan Ön is sokat hallott már a különböző natúrkozmetikai cégek sikereiről, amelyek szintén webshopként kezdtek működni.

Mire figyeljünk mindenképp?

Mérje fel a piaci lehetőségeket, és találjon olyan piaci rést, ahol van elég tér az Ön vállalkozása számára. Definiálja pontosan, mitől lesz más az Ön vállalkozása a többi hasonlóhoz képest. Minden vállalkozás járhat több-kevesebb nehézséggel. Gondolja végig a lehetséges kockázatokat, és kössön a vállalkozására szabott felelősségbiztosítást!

2018.02.14.

Vállalkozói vagyon- és felelősségbiztosítás